2020. december 2., szerdaMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Vona Gábor a választási törvény módosításáról: Gumicsont!

Hirdetés

Vona Gábor a választási törvény módosításáról: Gumicsont!

„Pártlistát az a párt állíthat, amely legalább kilenc megyében és a fővárosban, legalább ötven egyéni országgyűlési képviselőjelöltet állított” – áll abban a javaslatban, amelyet november 10-én 23 óra 59 perckor nyújtott be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a választási törvény módosításáról.

Az indoklás szerint az úgynevezett „kamupártok” indulását szeretnék megnehezíteni ezzel, amelyek nem valós politikai célok megvalósítása miatt, csupán az állami támogatás megszerzéséért állítanak pártlistát.

Ugyanakkor ahogy az Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatójának véleménycikkéből is kiderül, sokan úgy értékelik, hogy a kormány azért nyúl hozzá a választási törvényhez, hogy így szorítsa rá a pártokat az egy közös listán való indulásra a koordinált jelöltállítással szemben. 

Hirdetés

A több listán való indulás koncepciójának egyik leghangosabb támogatója Vona Gábor volt, a Jobbik egykori miniszterelnök-jelöltje. A pártvezérből lett vloger szerint ugyanis az ellenzék így tudná maximalizálni a kormányváltáshoz szükséges szavazatokat. Ezért készítettünk rövid interjút a témában a közéleti szereplővel az Indexen.

A választási törvény módosítására tett javaslat miatt ellehetetlenült, hogy az ellenzéki pártok több listát is állítsanak és koordináljanak egymással a 106 egyéni választókörzetben? Van egyáltalán még erre politikai szándék a pártokban, vagy már amúgy is minden az egy közös lista irányába mutat ön szerint?

Igen, sokszor éreztem, hogy ezzel a véleményemmel szinte egyedül vívok a közéletben. Nagyon kevesen mertek nyilvánosan érvelni az egybites ,,fogjunk össze” kommunikációval szemben. Én meg nyilván tudom a helyemet, jelenleg csak egy civil vagyok.

Az ellenzéki pártok többsége egyébként kezdettől a közös lista mellett állt. A Momentum és a Jobbik ellenállása mögött is inkább sunnyogást éreztem, és azt tapasztaltam, hogy csak a megfelelő pillanatra várnak, mikor álljanak nyilvánosan is az egy közös lista koncepció mögé. Most itt az alkalom.

A Fidesz lényegében tálcán kínálja fel a lehetőséget nekik, sőt, még erkölcsi tőkét is lehet kovácsolni belőle. Mondhatják: ,,Mi nem akartuk, de Orbán rákényszerített bennünket Gyurcsányra.” Szóval csak annyi történt, hogy az, ami felé amúgy is haladtak az ellenzéki folyamatok, az innentől […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/12/vona_gabor_a_valasztasi_torveny_modositasarol_gumicsont_amire_mindenki_raveti_magat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Pénzbírság helyett 30 napos elzárást kaphat Toroczkai László

Pénzbírság helyett 30 napos elzárást kaphat Toroczkai László

Videóban közölte a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróságtól kapott egy …