2023. február 3., péntekMa Balázs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.03. Balázs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Volt, aki Kolbásznak nevezte volna fiát

Hirdetés

Volt, aki Kolbásznak nevezte volna fiát

Minden eddigit meghaladó, 625 névkérelem érkezett be tavaly a Nyelvtudományi Kutatóközponthoz, amelyek közül 47 férfi és 73 új női nevet javasoltak bejegyzésre – derül ki a 24.hu cikkéből. A próbálkozások ellenére Magyarországon továbbra sem lehet a fiúgyermeknek Kolbász, Felhő, Zé, Zéka, Tasi, Hubadúr, Zsoli, a lánygyermeknek pedig Mese, Csoda, Csodálka, Bogár, Poca és Tisza nevet adni. 

A lányoknak előszeretettel adnak különlegesebb neveket, a német nyelvterületen egyre gyakoribb, hogy két női keresztnévből alkotnak egyet, persze erre nálunk is van szép számmal példa: ilyen az Annamária vagy az Izabella

– ismertette a lapnak Raátz Judit tudományos főmunkatárs, aki azt is elárulta, hogy úgy tűnik, a hagyományos nevek lassan feledésbe merülnek. A 2020-ban született 40 ezer kislány 1500 néven osztozott, azonban több mint ezernek olyan ritka nevet adtak, ami tíznél kevesebbszer fordul elő.

A most divatosak között az olyan, Annából, Emmából vagy Hannából alkotott összetett nevek szerepelnek, mint az Annadóra, Annaliza, Annakata, Annaregina, Emmróza, Emmaléna, Hannadóra, Hannaliza, de manapság már az Annamíra, Annadorka vagy az Annakarina sem ritka. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/19/divatos-magyar-keresztnevek-kolbasz-nevadas-ujszulottek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Putyin hónalja és huncut guruló dollárok – egy asztalhoz ültettek két vitázó politikust

Putyin hónalja és huncut guruló dollárok – egy asztalhoz ültettek két vitázó politikust

A vitaest leírása alapján többek között ezeket a kérdéseket tervezték körbejárni a felek: „Miben látják …