2024. február 25., vasárnapMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2024.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Vizsgálóbizottság alakul Karácsony kedvenc polgármesternőjének botránya miatt

Hirdetés

Vizsgálóbizottság alakul Karácsony kedvenc polgármesternőjének botránya miatt

A Ruszwurm Cukrászda és a Korona Cukrászda december 4-én végleg bezárja kapuit a Budavári Önkormányzathoz kapcsolódó végrehajtói jegyzőkönyv alapján, miután az I. kerület intézkedést kért az üzletek ellen. Ennek hátterében egy vitás bérleti ügy áll, amit tovább bonyolít egy vesztegetési ügy is, amely az önkormányzati választások előtt kezdődött. Állítólag a polgármester asszony “védelmi pénzt” kért a vállalkozótól. A botrányos ügy miatt önkormányzati vizsgálóbizottság alakul – írta a Metropol.

Karácsony polgármestere bosszút áll

Szamos Miklós, a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa azt állítja, hogy V. Naszályi Márta – a jelenlegi baloldali polgármester, Karácsony embere – pénzügyi támogatást kért tőle a választások előtt. A polgármester mindent tagadott, és mindkét fél feljelentést tett. A polgármester most az ügy folyományaként hivatalosan bezáratja a Ruszwurm Cukrászdát és a Korona Cukrászdát is, pedig ezek a vár legemblematikusabb cukrászdái, a turisták kedvencei.

Vizsgálóbizottság alakul

A Metropol megkereste Gulyás Gergely budavári önkormányzati képviselőt, akitől megtudta, hogy a képviselő-testületi többség vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, hogy kiderüljön: az üggyel kapcsolatban történt-e olyan cselekmény, ami miatt kerületi közérdek sérült. A bizottság felállítását előterjesztették, arról jövő csütörtökön dönt majd a képviselőtestület. Meg fogják hallgatni a feleket, bekérik az összes ügy kapcsán keletkezett írásos anyagot, meghallgatják az esetleges tanúkat. Amennyiben bármilyen eredményre jut majd a bizottság, arról mind a hatóságokat, mind a közvéleményt tájékoztatni fogják.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20231102-ruszwurm-cukraszda-bezaras-v-naszalyi-marta-vizsgalobizottsag.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Három év börtönt kapott a honvédségtől eltávolított szexuális ragadozó

Dobó Dénes közleménye szerint a katonai tanács a vádlottat kétrendbeli szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében mondta …