2023. február 8., szerdaMa Aranka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.02.08. Aranka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Vizsgálatot indítana az Európai Parlament a magyar EU-biztos ellen

Hirdetés

Vizsgálatot indítana az Európai Parlament a magyar EU-biztos ellen

Várhelyi Olivér munkájával kapcsolatban az Európai Parlament kül- és biztonságpolitikájának 2022-es végrehajtásáról szóló értékelésben fogalmazták meg aggályaikat a EP-képviselők. Az állásfoglalás szerint „a szomszédságpolitikáért és a bővítésért felelős biztos szándékosan törekszik arra, hogy megkerülje és csorbítsa az EU-hoz csatlakozó országok demokratikus és jogállamisági reformjainak központi jelentőségét” – írja a Népszava.

Ezért a képviselő-testület sürgeti az EB-t, hogy „kezdeményezzen független és pártatlan vizsgálatot annak megállapítására, hogy a biztos által tanúsított magatartás és az általa támogatott politikák nem sértik-e a Bizottság tagjaira vonatkozó magatartási kódexet és a biztos Szerződésekből eredő kötelezettségeit”.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/18/europai-bizottsag-europai-parlament-varhelyi-oliver-vizsgalat/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter: Megérkezett a három mobil mentőállomás

A külügyminiszter azt írta, hogy a két kisebb és egy komplex műtőképességekkel is rendelkező klinikai …