2020. május 27., szerdaMa Fülöp napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
2020.05.27. Fülöp Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 329,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Vitézy: Rossz döntés volt a buszok szombati menetrendjének bevezetése

Hirdetés

Vitézy: Rossz döntés volt a buszok szombati menetrendjének bevezetése

Szombati menetrenddel közlekednek a BKK járatai, a járatok zsúfoltabbak, mint korábban, ez pedig nem segíti a koronavírus-járvány elleni védekezést, erre hívta fel a figyelmet Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, valamint Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

Hirdetés

Megkértük Karácsony Gergelyt, intézkedjen,ne szombati menetrenddel közlekedjen a BKK.

írja a Twitteren Fürjes Balázs. Hozzátette: Ez rontja a járványhelyzetet, mert így lehetetlen a távolságtartás reggelente, joggal akadtak ki az utasok. Ezért felkérte Vitézy Dávidot, a Budapesti Fejlesztési központ igazgatóját, hogy segítse az átállást.

Vitézy a közösségi oldalán intézett dörgedelmes felszólítást a BKK vezetéséhez. Mint írja, sok tízezer ember háborodott fel reggel, amikor szembesült azzal, hogy a BKK a szombati menetrend szerint közlekedteti a járatait. Mint beszámoltunk róla, a BKK ezt két napja jelentette be.

Vitézy szerint amióta bejelentették a szombati menetrendet, világos volt, hogy itt valami nem stimmel: egy rendkívüli járványhelyzeti munkanapi menetrend helyett, talán lustaságból, talán nemtörődömségből, de egyszerűen megpróbálták a szombati menetrendeket ráhúzni a mostani helyzetre. Azonban nincs szombat: pont azok maradtak a buszokon és azok járnak dolgozni, akik műszakos munkarendben dolgoznak: azaz ebben a helyzetben is értünk helytállnak, kórházakba, áruházakba, üzemekbe, a közüzemeket biztosító munkahelyekre tartanak reggel 5 és 7 között. Ilyenkor az utasforgalom lényegesen magasabb, mint a szombati. 

Vitézy Dávid

Vitézy Dávid

Fotó: Bődey János / Index

A BFK igazgatója szerint viszont a reggeli órákban később, az iskolai és irodai munkába járási csúcs idején nyilvánvalóan töredék az utasszáma a normálisnak. Ráadásul nem is lehet a korábbi módon mérni az utasszámot: a járványhelyzet és a tömeges megbetegedések küszöbén a még most is munkába járó emberek joggal várják el, hogy tarthassanak legalább 2 méter távolságot utastársaiktól. Ez azt jelenti, hogy egy buszon már az is zsúfolt érzetet kelt, ami máskor akár alig kihasznált terheltségnek tűnhet.

Vitézy úgy véli, hogy az első, szerdai reggel beigazolta, hogy a BKK rossz döntést hozott a szombati menetrendek gondolkodás nélküli bevezetésével. Az utasok véleménye jól követhető a Facebookon is. Számos olyan járaton, melyen az emberek dolgozni járnak, az elmúlt napokhoz képest a járványhelyzethez mérten kényelmetlen zsúfoltság alakult ki, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/04/01/vitezy_rossz_dontes_volt_a_buszok_szombati_menetrendjenek_bevezetese/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Karácsony: Ez a szószegés költségvetési terve

Karácsony: Ez a szószegés költségvetési terve

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! A …