2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Vitézy Dávidék megmutatták, miért kérik a szavazatok újraszámolását

Hirdetés

Vitézy Dávidék megmutatták, miért kérik a szavazatok újraszámolását

Megindokolta az Indexnek Vitézy Dávid csapata, miért kérnek újraszámlálást, és mi lehet a magyarázata a 24 ezer érvénytelen szavazatnak. A főpolgármester-jelölt és az LMP közös listáján a negyedik helyen szereplő Merker Dávid szerint a részvételi adatok és a területi mintázatok nekik kedveztek. Adataik szerint ahol Karácsony Gergely korábban jól szerepelt, ott a részvétel alapján elmondható, hogy sokkal kisebb volt a szavazatok számának emelkedése. 1-1,5 százalékos győzelemre számítottak, ezt írták felül az érvénytelen szavazatok. „Egy ponton megborult a modell, látszott, hogy valami nem stimmel.”

Például voltak olyan szavazókörök, amelyeket a kerületi polgármesteri választáson induló Wintermantel Zsolt nyert meg, de Vitézy Dávid elvesztett Karácsony Gergellyel szemben 

– fogalmazott Merker Dávid, hozzátéve, hogy a VII. és IV. kerületben adtak le kirívóan magas arányban érvénytelen szavazatot a fővárosi listás voksokhoz képest. Ezért Merkerék megvizsgálták a szavazólapokat, és azt látták, hogy ahol rendesen ki volt húzva Szentkirályi Alexandra neve, ott nagyon alacsony volt az érvénytelen szavazatok aránya, ahol pedig nem, ott nőtt vagy kiugróan magas volt. Volt, ahol csak nyomdahibának tűnt Szentkirályi Alexandra kihúzása a szavazólapról. 

Hirdetés

Magyar Péter szavazóinak kérdése

A Tisza Párt alelnöke arra kérte választóit, hogy érvénytelenül szavazzanak a főpolgármester választások esetében. Merker Dávid szerint az adatok azt mutatják, hogy ahol sok szavazója volt Magyar Péternek, ott nagyon kevés érvénytelen szavazatot adtak le. 

Jelentős hatása volt a szavazólapoknak. Az érvénytelen szavazatok nagy számából az következik, hogy sokan Szentkirályi Alexandrára adták le a voksuk

– fogalmazott Merker, hozzátéve, hogy jelen állás szerint Vitézy szavazóinak 17,1 százaléka egyébként más listát támogatott szavazatával a fővárosban. 

A kettős iksz problémája

Merker szerint sokan először nem vették észre, hogy Szentkirályi Alexandra ki van húzva, majd amikor észrevették, akkor Vitézyre adták le a voksukat. A Fidesz volt jelöltje például alig láthatóan volt kihúzva Újpesten és Erzsébetvárosban.

Bemutattak az Indexnek egy hibásan kihúzott szavazólapot

Bemutattak az Indexnek egy hibásan kihúzott szavazólapot

Fotó: […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/06/11/budapest-vitezy-david-karacsony-gergely-szavazatok-jogi-lepesek-ujraszamlalas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Karácsony Gergely demonstrációt szervezett az NVI elé

Cikkünk frissül… 18.07: Kollégánk arról számolt be, hogy az épület előtt rengeteg ember van, mintegy 2-300 …