2023. szeptember 30., szombatMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Vitézy Dávid Lázár János szavairól: Fontos újdonság és pozitív fordulat

Vitézy Dávid Lázár János szavairól: Fontos újdonság és pozitív fordulat

Lázár János csütörtökön egy interjúban kért elnézést a MÁV-nál látott késések és balesetek miatt, valamint reagált Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkár kritikáira. Az építési és közlekedési miniszter emellett bejelentette, 6000 milliárd forintos felújítási programot terjesztenek a kormány elé. Az interjúról itt írtunk bővebben.

„Meghallgattam az építési és közlekedési miniszter tegnapi interjúját, és szerintem az egyik legfontosabb újdonságot a tudósítások nem emelték ki” – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán Vitézy Dávid, hangsúlyozva:

Lázár János ugyanis kijelentette, az ország egyik legfontosabb vasúti beruházása a budapesti Déli Körvasút megépítése, amely összeköti a keleti és nyugati országrészt, számos fontos új kapcsolatot és kapacitást hoz létre. A vasúti beruházásért felelős miniszterként az elmúlt hónapok hallgatása és számos hasonlóan fontos Budapest környéki vasúti beruházás leállítása után most egyértelműen kiállt a beruházás megvalósítása mellett, vállalva a vitát a beruházást minden lehetséges jogi és politikai úton akadályozó fővárosi és újbudai önkormányzattal. Szerintem ez fontos újdonság és pozitív fordulat, ezzel helyreállt a beruházás egyértelmű kormányzati támogatása.

A volt államtitkár örömmel hallotta azt is, hogy a minisztérium a környezetvédelmi engedély újbóli kiadását kezdeményezte a kormányhivatalnál. Vitézy Dávid bízik benne, hogy a beruházás megerősített kormányzati támogatása a korábban felfüggesztett szakaszok, a népligeti állomás és a ferencvárosi külön szintű átemelés újraindítását és kivitelezési tenderének mielőbbi kiírását is magával vonja majd.

A MÁV Start Zrt. egyik Stadler FLIRT típusú vonata a déli összekötő vasúti Duna-hídon

A MÁV Start Zrt. egyik Stadler FLIRT típusú vonata a déli összekötő vasúti Duna-hídon

Fotó: Jászai Csaba / MTI

A közlekedési szakértő kitért arra is, hogy hosszú éveket dolgoztak a Déli Körvasút előkészítésén, és a vasútvonal mellett élők jogos aggályaira reflektálva igyekeztek kompromisszumot találni, így született megállapodás Újbudával, amelyben az összes vasútra […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/08/04/vasut-mav-deli-korvasut-vitezy-david-lazar-janos-kozlekedes-vonat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szenzáció: ez lesz Magyarország balatoni fővárosa!

Gulyás Gergely kiemelte: Balatonfüred “robbanásszerűen” fejlődött a mögöttünk hagyott évtizedekben. A rendszerváltás óta nem kérdés, …