2022. január 20., csütörtökMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Vitézy Dávid ismertette a legújabb fővárosi fejlesztés tanulmányterveit

Hirdetés

Vitézy Dávid ismertette a legújabb fővárosi fejlesztés tanulmányterveit

Vitézy Dávid a Facebook-oldalán jelentette be, hogy elkészültek a Rákosrendező fölötti híd és kapcsolódó úthálózatát tartalmazó tanulmánytervek, amely alkalmából tervismertető fórumot tartottak.

A beruházás előkészítésének a Városliget autómentesítésének szándéka adott apropót, de az új híd az Angyalföld és Zugló közötti villamosos, trolibuszos, közúti, kerékpáros és gyalogos kapcsolatok, a vasúti átszállópont miatt is kiemelt jelentőségű.

Budapest Fejlesztési Központ a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa kezdeményezésére, a kormány döntése és finanszírozása alapján végzi az előkészítést Fürjes Balázs államtitkár felügyeletével. A projekt legfontosabb része a Rákosrendező vasútállomás feletti híd, valamint a nagy kapacitású parkolóházak megépítése a Mexikói úti metróvégállomásnál, ugyanakkor kiemelt cél a környezetrendezés, a közlekedési módváltás elősegítése, továbbá a vasút és a gyorsforgalmi út területi elválasztó hatásának a megszüntetése

– közölte Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezetője, hozzátéve, hogy Angyalföld és Zugló között a Hungária körúti felüljáró és az 1-es villamoson kívül jelenleg nincs értékelhető közlekedési kapcsolat, így új átkelést terveznek Budapest két legnépesebb kerülete között új villamos- és trolibuszvonalakkal számolva, a közúti és kerékpáros lehetőségek fejlesztése mellett.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/11/vitezy-david-ismertette-a-legujabb-fovarosi-fejlesztes-tanulmanyterveit/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Leégett egy ismert énekes budapesti háza

Leégett egy ismert énekes budapesti háza

Nagyon gyorsan leégett Révi Sándor otthona, erről maga a zenész számolt be a közösségi oldalán. …