2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Vitézy Dávid cáfol, nem lépne vissza az főpolgármesteri címért való indulástól

Hirdetés

Vitézy Dávid cáfol, nem lépne vissza az főpolgármesteri címért való indulástól

Vitézy Dávid, az LMP főpolgármester-jelöltje Rónai Egon vendége volt az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este, amelyben többek között élesen kritizálta Karácsony Gergely főpolgármestert, de Lázár Jánosról és Szentkirályi Alexandra esetleges visszalépéséről is beszélt.

Vitézy Dávid elmondta: csalódott Karácsony Gergelyben, mert szerinte a főváros lényegesen kevesebbet költött útfelújításokra, mint korábban, és úgy látja, hogy a főpolgármester sok olyan ígéretet tett, amit teljesíteni lehetett volna.

Én nem azt kérem számon Karácsony Gergely, hogy miért nem épített új metrót. Nyilvánvaló, hogy ezt a kormány nélkül ő nem tudja megtenni, vagy az uniós pénzek nélkül, de azt, hogy kis dolgokba se tudott előrelépni, azt igenis

Hirdetés

– fogalmazott az LMP főpolgármester-jelöltje, aki arra is kitért, hogy Szentkirályi Alexandra és Karácsony Gergely is „inspirálódott” Vitézy programjából, amelynek örül. 

Mint mondta, azért indult el, hogy megnyerje ezt a választást, mert azt gondolja, jobban tudná vezetni Budapestet.

„Hogyha ezzel a kampánnyal el tudtam azt érni, hogy ezekben az ügyekben érdemben előrelépjünk, én annak örülök, és ezért is csináltam, hogy érdemi dolgokról legyen szó. Azért nézze meg, hogy a budapesti közösségi közlekedésben a rendészeti, közbiztonsági viszonyokról alig volt szó a budapesti közéletben” – magyarázta Vitézy Dávid.

A BKK rendészettel kapcsolatos javaslatáról elmondta, úgy képzeli, hogy egy olyan önkormányzati rendészeti szolgálatot hozzanak létre, aminek vannak önkormányzati rendészeti jogkörei, tehát hatósági jogkörei, és amelynek a munkatársai bent ülnek a BKK kék lámpás autóiban.

„Tehát akár a villamosvezető, hogyha odamennek az utasok szólni, hogy itt a női utasok nem érzik magukat biztonságban, akkor tud jelzést adni, akár az utasok a Budapestgo applikációban tudnak segítséget kérni, és akkor a BKK-nak ezek az autói ma is elég gyorsan ki tudnak szállni egy helyszínre, oda tudnak menni és tudnak intézkedni. De ma nem ülnek benne rendészek” – mondta Vitézy Dávid.

A beszélgetésben szóba került Lázár János, az építési és közlekedési miniszter, aki Vitézy szerint „a vastag filctollával lehúzta” a HÉV-ek felújítását, de a budapesti kórházi állapotok javítása érdekében sem történik semmi. A főpolgármester-jelölt büszke rá, hogy elindult a Déli körvasút, és a HÉV-ek tervei és mind építésre készen állnak, de azt nem látta előre, hogy „jön Lázár János, és leállít mindent”.

Mint megírtuk, az <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/onkormanyzati_valasztas/2024/05/28/vitezy-david-fopolgarmester-jelolt-budapest-fovaros-szentkiralyi-alexandra/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Karácsony Gergely demonstrációt szervezett az NVI elé

Cikkünk frissül… 18.07: Kollégánk arról számolt be, hogy az épület előtt rengeteg ember van, mintegy 2-300 …