2021. október 19., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Vita, vádaskodás, feljelentés – feszültté vált az előválasztás

Hirdetés

Vita, vádaskodás, feljelentés – feszültté vált az előválasztás

A szeptember 12-én, az ATV kamerái előtt rendezett miniszterelnök-jelölti vitán gyakorlatilag baráti hangulat uralkodott, leszámítva azt a néhány pillanatot, amikor Tóth Csaba miatt feszült egymásnak Jakab Péter és Fekete-Győr András. Az RTL Klub stúdiójában zajló vita teljesen máshogy nézett ki, előkerült az őszödi beszéd, a kinek vannak problémásabb jelöltjei kérdés, és még a politikai humbug kifejezés is elhangzott, a részletekről itt írtunk.

Közben a Momentum szavazatvásárlással vádolja az MSZP-t, a szocialisták feljelentést tesznek, a Jobbik egyik politikusa pedig buszoztatás miatt panaszkodott. A legtöbb üzengetés viszont Karácsony Gergely és a DK között zajlik.

Házmestertempó?

Karácsony Gergely vasárnap az általa nem támogatható jelöltekről posztolt:

Hirdetés

Számomra nem fér bele, nagyon nem, egyáltalán nem, ha valaki egy holokauszt-emlékhely előtt karját lendíti. Magyarázkodása hamis és hiteltelen. Ezért Ózdon biztosan nem szavaznék Farkas Péter Barnabásra, és ilyen állásfoglalást várnék a jelöltet támogató DK-tól és Jobbiktól.

A főpolgármester a székesfehérvári DK-s aspiránsra is kitért:

Székesfehérváron kiderült, hogy Ráczné Földi Juditnak bizony van, de legalábbis volt offshore-ügye, ráadásul az ezzel kapcsolatos védekezését dokumentumok látszanak cáfolni. Az én személyes etikai normáimba ez nem fér bele, ezért én Székesfehérváron biztosan nem szavaznék Ráczné Földi Juditra.

Ráczné Földi Judit és Farkas Péter Barnabás is tagadják a vádakat, pártjaik továbbra is kiállnak mellettük.

A Karácsony Gergely által megfogalmazottakra Vadai Ágnes reagált. A DK-s politikus azzal kezdte, hogy ő vezette azt az integritási bizottságot a DK-ban, amely a jelöltjeik átfogó biztonsági ellenőrzését végezte.

Gergő, nekem nagyon fura, hogy meg sem várod a vizsgálat eredményét, hanem már a jelölt kizárását követeled. Hát ez nehezen fér össze azzal a demokráciafelfogással, amit az ellenzék eddig képviselt.

Vadai csak azt kéri Karácsonytól, ha kiderül, hogy „hazug módon vádolták Juditot”, akkor ugyanakkora nyilvánosság mellett kérjen bocsánatot, mint amekkora előtt vádolta őt.

Még egy dolog. Tudod, Gergő, nekünk nem kenyerünk a házmestertempó. Talán látod, hogy a DK általában nem az előválasztási bizottsághoz rohangál feljelentésekkel, hanem ha valami problémája van, akkor azt a másik párttal, jelölttel próbálja megbeszélni. Sok ilyen eset volt, szinte mindig sikerrel.

Az Országos Előválasztási Bizottság azóta döntött Ráczné Földi Judit ügyében, a jelöltnek adtak igazat; a DK bocsánatkérést vár Karácsony Gergelytől és Tóth Bertalantól.

Vadai arról is kérdezte Karácsonyt, hogy

pécsi jelöltje, Mellár Tamás a minap azt nyilatkozta a pécsi Pride-ról, hogy »én nem érzem, hogy Pécsett olyan mértékű lenne a homoszexuálisok üldözése, hogy indokolt lenne egy komolyabb kiállás a részükről«, hozzátéve, hogy nem tetszik neki az ilyen »polgárpukkasztó« rendezvény és »megbotránkoztató magatartás«, amit az ilyen rendezvényeken lát? Ezzel te egyetértesz? Szerinted ez belefér az ellenzéki értéknyilatkozat szellemiségébe?

A DK-s politikus a Párbeszéd dunakeszi jelöltjéről, Dorosz Dávidról azt állította, hogy

a te főpolgármester-helyettesedként a költségtérítésére kapott pénz egy részét az Átlátszó.hu internetes portálon látható adatkikérés szerint Orbit rágóra, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/28/-tudod-gergo-nekunk-nem-kenyerunk-a-hazmestertempo—egyre-feszultebb-az-elovalasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Képtelenek voltak felkelteni egy balesetet okozó sofőrt a rendőrök, hogy megfújja a szondát

Képtelenek voltak felkelteni egy balesetet okozó sofőrt a rendőrök, hogy megfújja a szondát

Vélhetően vezetés közben elaludt az a sofőr, aki vasárnap délután az újpesti Íves utcában áttért …