2022. augusztus 13., szombatMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Visszatérhetnek az állami iskolákba a nyugdíjas tanárok

Hirdetés

Visszatérhetnek az állami iskolákba a nyugdíjas tanárok

Mint megírtuk, egy újabb kormányrendelet szerint ősztől a kormány engedélye nélkül foglalkoztathatók a nyugdíjasok a közszférában. A háborús veszélyhelyzet miatt egy évre felfüggesztették azt a szabályt, amely szerint szüneteltetik a nyugdíjfizetést abban az esetben, ha a nyugdíjas keresete meghaladja az évi minimálbér 18-szorosát – írja a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet. 

Ám a veszélyhelyzethez nem kapcsolódóan született egy olyan kormányhatározat is, mely szerint a kormány véleményének kikérése nélkül foglalkoztathatók szeptember 1-től egy évig a szociális, gyermekvédelmi vagy gyermekjóléti szolgáltatónál, intézményben, hálózatnál, valamint köznevelési vagy szakképző intézményben azok, akik betöltötték az öregségi nyugdíjkorhatárt, és rendelkeznek a teljes nyugdíjhoz szükséges szolgálati idővel.

Ez lehetővé teszi, hogy valaki úgy létesítsen ismét közalkalmazotti jogviszonyt, hogy közben már öregségi nyugdíjra is jogosult és utóbbit is változatlanul folyósítsák neki – írja a 24.hu.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/01/magyar-kozlony-kormanyhatarozat-nyugdij-nyugdijasok-felfuggesztes-szabaly/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Mit bámulsz, te hülye k.rva? – őrjöngő nő támadt rá egy tízéves kislányra a pécsi áruházban

A sokkoló esetről a lány édesanyja számolt be a pecsaktual oldalának. A kétgyermekes édesanya még …