2021. december 5., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.05. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Világbajnokságra indulnak a magyar katonai ejtőernyősök

Hirdetés

Világbajnokságra indulnak a magyar katonai ejtőernyősök

A sportág elit eseményére, a 44. CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokságra készül a magyar válogatott. 

A tornát Dohában rendezik meg november 18-30. között, a csapat azonban már hétfőn elutazik a helyszínre, hogy szokja a klímát, és kihasználja a rendelkezésre álló edzőugrásokat. 

Hirdetés

A válogatott keret tagjai a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesületből kerülnek ki, egyben ők alkotják a magyar nemzeti válogatottat. A katonák az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison és az MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázison szolgálnak, fő feladatuk az ejtőernyős katonák és pilóták kiképzése, szakmai továbbképzése.

Bali Tamás ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokhelyettese a Honvédelem.hu-nak elmondta,  hogy a Magyar Honvédség (korábban a Magyar Néphadsereg) válogatottjának keretét 1973 óta állítják össze, de a katonai ejtőernyős sport története sokkal régebbre, 1948-ra nyúlik vissza, amikor, a második világháborút követően megalakult az a Katonai Sport Világtanács, amely többek között ezt a sportágat is felkarolta. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/13/ejtoernyos-katona-vilagbajnoksag-doha-katar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Deutsch Tamás apósát gyilkolták meg Óbudán

Szombat este még csak annyit lehetett tudni, hogy egy ismert fideszes politikus apósa volt a …