2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Világbajnok lehet a magyar vendéglátó-szakképzés, soha nem látott iskolafejlesztés indul

Hirdetés

Világbajnok lehet a magyar vendéglátó-szakképzés, soha nem látott iskolafejlesztés indul

Csaknem százmilliárd forint felhasználásával soha nem látott mértékű iskolafejlesztési program indul a magyar szakképzésben – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára szerdán Budapesten az MTI szerint.

Hankó Balázs abból az alkalomból beszélt erről, hogy megkezdődik a Budapesti Komplex Szakképzési Centrumhoz tartozó Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum átfogó infrastrukturális fejlesztése az Európai Unió támogatásával.

A program keretében 34 intézményben 110 ezer négyzetméternyi oktatási terület újul vagy épül meg, látványkonyhák, tanműhelyek létesülnek, egyben zöldátállást hajtanak végre az épületek energetikai rendszerében – tette hozzá.

Hirdetés

Az államtitkár az eredmények között említette, hogy a szakképzésben dolgozó 34 ezer oktató 30 százalékos béremelésben részesült idén, ami ebben az évben összesen 60 milliárd forintot jelent. Elkészült 700 tananyag digitalizálása, illetve az Apáczai-ösztöndíjprogram keretében ötezer tanuló kaphatott akár 34 ezer forintnyi pluszjuttatást.

A politikus hangsúlyozta: az a céljuk, hogy „világbajnokká” tegyék a magyar

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2024/03/27/oktatas-szakkepzes-iskolafejlesztes-allamtitkar-hanko-balazs/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Befejezték a Balaton vízeresztését

Befejezte a Balaton vízeresztését a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szerdán a siófoki vízszintszabályozó zsilip zárásával – …