2021. március 5., péntekMa Adorján napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.03.05. Adorján Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 366,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Vesztésre állnak a disznófejű nagyurak

Hirdetés

Vesztésre állnak a disznófejű nagyurak

Évszázadokon keresztül megannyi testes hatalmasság uralkodott a lesoványodott népen, mára viszont fordulni látszik a trend: egyre nettebb államférfiak és államhölgyek vezetik a mind túlsúlyosabb nyugati társadalmakat.

Persze mindig voltak cingár politikai vezetők is, és kultúrkörönként változó, hogy miket konnotál az elszabadult testzsír. A korpulens alkat és a hatalom társítása ettől még ősi és közkedvelt toposz. Elég, ha

  • megnézünk egy portrét a 180 kiló feletti VIII. Henrikről,
  • egy zsánerkarikatúrát a felpüffedten szivarozó, tipikus nagytőkésről,
  • vagy ha a Kádár-kor hájpacni apparatcsikjainak archetípusos ábrázolásaira gondolunk.

Az asszociációs lánc kézenfekvő:

hedonista, tehát jól él, tehát sok pénze van, tehát hatalma is.

Hirdetés

Az említettekben közös, hogy nem kellett szavazni rájuk, viszont a közelmúlt világpolitikájából találunk demokratikus példákat is: Winston Churchill brit miniszterelnök, Ariel Sharon izraeli miniszterelnök, Helmut Kohl német kancellár. Igaz, Kohl magas is volt mellé, 193 centis (míg Churchill és Sharon kifejezetten alacsonyak). A 190 centis Donald Trump amerikai ex-elnök jelentékeny túlsúlya még szatíra tárgya is volt a tengerentúlon:

A legkövérebb amerikai elnök egyébként William Taft volt, a huszadik század legelején. A 160 kiló körüli politikusnak külön óriáskádat szereltek be a Fehér Házba, melybe – a történészek által eleddig meg nem erősített közkeletű legenda szerint – bele is ragadt egyszer. A jelek szerint az emberi rosszindulat ugyanolyan határtalan, mint egyesek étvágya.

A derékbőség zavara

Változnak az idők. Talán az egészségtudatos táplálkozás és a fittség modern kultusza teszi.

Most, hogy már Boris Johnson brit miniszterelnök is személyi edzőt fogadott (miután ráébredt, hogy majdnem a túlsúlya miatt vitte el a koronavírus), a demokratikus nyugati politikában Erna Solberg maradt az egyetlen végletesen elhízott miniszterelnök. A norvég kormányfő pár éve még adásban is panaszkodott arról, hogy folyamatosan gyalázkodó üzeneteket kap méretes hurkái miatt.

A tendencia egyértelműnek tűnik: ha valaki hosszanti irányban nagyobb az átlagosnál, az

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/agitpop/2021/02/10/politikus-testsuly-szocialpszichologia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hétvégén is oltanak, csak nem AstraZenecával

Hétvégén is oltanak, csak nem AstraZenecával

Az Index információi szerint az elhalasztott hétvégi tömeges oltással eredetileg azt próbálták tesztelni, hogy a …