2020. december 3., csütörtökMa Ferenc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.12.03. Ferenc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Veszélyesek a szerb-magyar határ alatti migránsalagutak

Hirdetés

Veszélyesek a szerb-magyar határ alatti migránsalagutak

Az alagutak szerkezetéből adódóan az illegális bevándorlók vállalják annak a kockázatát, hogy nem jutnak át a járatokon – mondta Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatorna keddi adásában.

Janik a magyar határzár közelében talált újabb alagúttal kapcsolatban kifejtette, ez a negyedik alagút, amelyet az elmúlt időszakban találtak. “A híradásokból arra lehet következtetni, hogy a legutóbb felfedezett járatot félkész állapotban, még használatba helyezés előtt találták meg a járőrök” – hangsúlyozta, hozzátéve, 

ismételten egyre több illegális bevándorló érkezik. 

A Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese emlékeztet arra, hogy márciusban és áprilisban a koronavírushoz köthetően csökkent az Európába érkező illegális bevándorlók száma főképpen azért, mert az európai országok lezárták határaikat.

Hirdetés

Az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynökségének (Frontex) statisztikái átrendeződést mutatnak az érkezők állampolgárságát illetően is – mondta Janik, megjegyezve, hogy az adatok szerint az eddigieknél több észak-afrikai érkezik Olaszországba és Spanyolországba.

Az alagút kijárata Katymár külterületénForrás: Police.hu

Ahogy beszámoltunk róla, a hétvégén a rendőrök terepellenőrzés közben egy 50 centiméteres nyílást találtak a földben Katymár külterületén. Mint kiderült, ez egy föld alatti alagút kijárata, amely szerb területről indul, és az ideiglenes biztonsági határzár alatt húzódik. A járat egyébként 22,7 méter hosszú és 90 centiméter belmagasságú.

Ahogy Janik is említette, ez már a negyedik migránsalagút, amit a magyar hatóságok mostanában fedeztek fel. Ezt megelőzően a rendőrök a Bácsbokodi Határrendészeti Kirendeltség határszakaszán egy félkész alagutat találtak. Idén június elején pedig Mórahalomnál fedeztek fel egy 24 méter hosszú 40 centiméter átmérőjű alagutat.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20200728-migraciokutato-intezet-eletuket-kockaztatjak-az-alagutakban-az-illegalis-bevandorlok.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre nagyobb hatással van a halálozási adatokra a koronavírus

Egyre nagyobb hatással van a halálozási adatokra a koronavírus

Rekordmagas halálozási számot tett közzé a KSH november elejéről – hívja fel a figyelmet a …