2020. december 6., vasárnapMa Vilma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2020.12.06. Vilma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Veszélyes gyermekjátékokat találtak a fogyasztóvédők

Hirdetés

Veszélyes gyermekjátékokat találtak a fogyasztóvédők

A gyermekek biztonsága érdekében idén október végéig több mint százféle játékot vizsgáltak meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált laboratóriumai. A termékek mintegy fele nem felelt meg az előírásoknak, közel harmaduk használata súlyos kockázatot jelent – tudtuk meg a ITM szerkesztőségünknek küldött közleményéből. A minisztérium beszámól róla, hogy az ellenőrzéseknek köszönhetően a veszélyes játékokat kivonják a forgalomból, visszahívják a vásárlóktól, több mint huszonegy ezer darabot pedig már a vámhatáron sikerült megállítaniuk. 

Az ITM tájékoztat továbbá, hogy a nem megfelelő kialakítású játékok fulladást, sérülést, tartós egészségkárosodást is okozhatnak. A csomagolásról vagy a használati útmutatókból hiányzó figyelmeztetések is kockázatot jelenthetnek. Mivel a legtöbb veszélyforrás vásárláskor ránézéssel nem állapítható meg, a laboratóriumi vizsgálatokkal kiszűrhetők a nem biztonságos árucikkek. 

Ebben az évben a minisztérium százkét terméket vizsgált, ezeknek csaknem fele, negyvenötféle játék kifogásolható volt a termékbiztonság szempontjából, közülük negyvenhárom használata […]

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/11/09/a_gyermekjatekok_veszely_fulladas_mergezes_vizsgalat_teszteles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Érd LMP-s alpolgármestere lesz a DK-s Bősz Anett kihívója

Érd LMP-s alpolgármestere lesz a DK-s Bősz Anett kihívója

Bősz Anett, a liberálisok elnöke lesz a Demokratikus Koalíció jelöltje Pest megye 1-es számú körzetében a …