2023. március 26., vasárnapMa Emánuel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.26. Emánuel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Veszélybe került 12 ezer tanár állása

Hirdetés

Veszélybe került 12 ezer tanár állása

Tizenkétezer pedagógus nem írta meg portfólióját, ami a tanárok kötelező minősítési eljárásának első lépése – árulta el az Oktatási Hivatal a 24.hu érdeklődésére. A tanárok nagy része úgy nyilatkozott, akkor sem lesz hajlandó erre, ha emiatt kirúgják.

A portfólió megírásáról 2013-ban döntött az akkor fennálló oktatási kormányzat, ekkor vezették be a pedagógusminősítési rendszert. 

A portfólió megírásával a tanárok a Pedagógus I. fokozatból egy szinttel feljebb, a Pedagógus II. fokozatba léphetnek. Ez a folyamat pedig némileg növeli a fizetésüket.

Hirdetés

jelenlegi szabályok szerint, aki eddig nem készítette el portfólióját, annak november 25-ig fel kell töltenie az Oktatási Hivatal (OH) informatikai rendszerébe a minősítéshez szükséges információkat.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke meglepődött a 12 ezres számon. Az alelnök úgy gondolja, a kormány eredetileg úgy számolt, hogy a pedagógusok 1-2 százaléka hagyja az utolsó évre a portfólió megírását vagy hagyja el inkább a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/03/03/pedagogus-sztrajk-portfolio-tiltakozas-veszelyben-az-allasuk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Gázolás miatt késnek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon

A tájékoztatás szerint a Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó InterCity elgázolt egy embert Pilis és …