2022. október 5., szerdaMa Aurél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
2022.10.05. Aurél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 422,00 Ft | USD: 424,00 Ft | CHF: 432,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Veszélybe kerülhetnek a napelempályázatok, ha nem lép közbe a kormány

Hirdetés

Veszélybe kerülhetnek a napelempályázatok, ha nem lép közbe a kormány

Amennyiben a kormány nem emeli az eredeti támogatási összeget, akár 43 ezer elnyert napelempályázat is veszélybe kerülhet – számolt be az RTL Híradója.

A csatorna beszámolója szerint sokan nyertek 100 százalékos támogatást a napelem-telepítésre, családonként viszont akár több százezer forintot kell fizetni az áremelkedés miatt, amit sokan nem tudnak vállalni.

Az egyik közösségi médiás csoportban egy felhasználó arról írt: hiába nyertek támogatást a napelemes rendszerre, a kivitelezők pluszpénzt kérnek az áremelkedésre hivatkozva, ami az érintett állítása szerint 15 százaléknyi önerőt jelent.

A csoport másik tagja arról számolt be, hogy ő már ki is szállt a pályázatból, mivel 30 százalék önerőt kértek tőlük, az emiatt kért 2,1 millió forintot pedig elmondása szerint hitelből sem tudta volna kifizetni. 

Hirdetés

Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke a szerdai Rezsikonferencia elnevezésű rendezvényen arról beszélt, hogy amennyiben a helyzet nem változik, az egész pályázat bedőlhet.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/23/napelem-tamogatas-napelem-szovetseg-napelempalyazat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vascsővel rabolta ki ismerősét egy tatai férfi

A férfi április 14-én, a hajnali órákban elment az ismerőse lakókocsijához és hangosan dörömbölni kezdett …