2021. október 18., hétfőMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
2021.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 336,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Végelszámolják a céget, amely a magyar kormány lélegeztetőgép-beszerzésén nyerészkedett

Hirdetés

Végelszámolják a céget, amely a magyar kormány lélegeztetőgép-beszerzésén nyerészkedett

Megszűnik a Fourcardinal Tanácsadó Kft., amely a magyar kormány járvány alatti lélegeztetőgép-beszerzésében a legnagyobb szerepet játszotta. A cégnek nincs jogutódja, ezért döntöttek a megszűnés mellett − írja a Menedzsment Fórum.

A cég egy év alatt növelte 216-szorosára az árbevételét azzal, hogy a koronavírus-járvány első hullámában az egyik legnagyobb összegű szerződést kötötte a külügyminisztériummal. A vállalat már szeptember elseje óta végelszámolás alatt van, az eljárást Süli Kálmán végelszámoló vezeti, a céggel szembeni igényeket november 7-ig lehet benyújtani.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy a kormány mintegy háromszázmilliárd forintot költött 16 ezer lélegeztetőgépre. A Fourcardinal Tanácsadó Kft.-vel április 20-án írt alá a Külgazdasági és Külügyminisztérium egy megállapodást, amely szerint több mint 17 milliárd forintért ad el lélegeztetőgépet a kormánynak.

Hirdetés

Később a megállapodás mellé egy közel 33 milliárd forintos eszközbeszerzési […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/09/30/lelegeztetogep-beszerzes-ceg-megszunes-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Cáfolják, hogy Orbán Viktor államfő akarna lenni

Cáfolják, hogy Orbán Viktor államfő akarna lenni

Fake news, nem foglalkozunk vele − reagált az ATV-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arra a felvetésre, miszerint …