2021. szeptember 26., vasárnapMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Varga Mihály: A kormány jövőre még több anyagi forrást biztosít a felsőoktatás számára

Hirdetés

Varga Mihály: A kormány jövőre még több anyagi forrást biztosít a felsőoktatás számára

Soha korábban nem költöttek még Magyarországon felsőoktatásra annyi forrást, mint a jelenlegi kormányzati ciklusban – jelentette ki Varga Mihály, az Óbudai Egyetemet fenntartó Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke az intézmény tanévnyitó ünnepségén. A pénzügyminiszter hangsúlyozta:

az idén kétszer annyi költségvetési forrás jut a felsőoktatás finanszírozására, mint 2014-ben. Ez a bruttó hazai össztermék 1,2 százalékát jelenti, miközben az uniós átlag csupán 0,8 százalék.

Jövőre, a science-parkok büdzséjével együtt 960 milliárd forinttal gazdálkodhat a felsőoktatás, ami a tervezett bruttó hazai termék 1,7 százalékának felel meg. A miniszter elmondta, hogy a felsőoktatási intézmények az év elején 2700 milliárd forintos fejlesztési igényt terjesztettek elő a következő évekre, aminek a forrását biztosítani fogja a kormányzat.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/30/varga-mihaly-penzugyminiszterium-tanevkezdes-felsooktatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Baksa-Soós János

Hosszú betegség után, öt nappal hetvenharmadik születésnapja után meghalt Baksa-Soós János, választott nevén Január Herceg …