2021. november 30., keddMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
2021.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 368,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 353,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Varga Judit szerint az Európai Bizottság csak ne készítsen jogállamisági jelentéseket

Hirdetés

Varga Judit szerint az Európai Bizottság csak ne készítsen jogállamisági jelentéseket

A magyar kormány álláspontja szerint az Európai Bizottság jogállamisági jelentésének nincs jogalapja – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter, miután megbeszélést folytatott Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztossal Budapesten.

Varga Judit arról számolt be, hogy a találkozón a kormányzati álláspont kifejtése mellett azt állította a biztosnak, hogy Magyarország diplomáciai és jogi párbeszédben „mindig partnere lesz” az Európai Bizottságnak. Emlékeztetett: a lengyel és a magyar kormány az Általános Ügyek Tanácsában már a jogállamisági jelentések készítéséről szóló döntés megszületésekor vétózott. Szerinte ilyen eljárásnak az uniós szerződésekben nincs jogalapja, a jogalap hiánya miatt pedig intézkedés sem fakadhat a jelentésekből.

Varga Judit

Varga Judit

Hirdetés

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Varga Judit azt mondta a biztosnak, hogy a jelentések Magyarország esetében kormánykritikus, „elfogult civil szervezetek véleményére” épülnek és a kettős mérce „legdrasztikusabb” példái. Az Európai Unióban, amelyet különböző alkotmányos fejlődésű államok alkotnak, nincs egy az egyben összehasonlítható modell, csak egymást kölcsönösen tisztelő nemzetek alkotmányos párbeszédéről lehet szó – állapította meg.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/12/varga-judit-didier-reynders-europai-bizottsag-jogallamisag-migracio-pedofiltorveny-eu-hatarkerites/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Túlélésre rendezkedtek be egyes szociális intézmények

Túlélésre rendezkedtek be egyes szociális intézmények

A probléma különösen súlyosan érintheti a hátrányosabb helyzetű térségeket, írta a Napi.hu. A szegényebb járásokban …