2021. július 31., szombatMa Oszkár napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.07.31. Oszkár Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Varga Judit: Nem fontosabb a jogállamiság, mint a kisebbségvédelem

Hirdetés

Varga Judit: Nem fontosabb a jogállamiság, mint a kisebbségvédelem

Magyarország szerint erős nemzetállamokon alapuló erős Európára van szükség, ezt a koncepciót számos uniós tagállam támogatja − jelentette ki az igazságügyi miniszter a Kárpát-medencei Nyári Szabadegyetem megnyitóján Sátoraljaújhelyen.

Varga Judit a Nemzeti kisebbségvédelem a Kárpát-medencében és Európában című panelbeszélgetésen azt mondta: nem véletlen, hogy a föderalista, illetve az erős nemzetállamok erős Európája koncepció összeütközését látjuk napjainkban. A kisebbségvédelemről szólva jelezte, azt jobbára „relatívan, diszkriminatívan értelmezi a mostani brüsszeli adminisztráció”.

Közösségi oldalán az igazságügyi miniszter azt írta: Didier Reynders biztos urat már többször is személyesen kérte, hogy az Európai Bizottság mozdítsa előre a nemzeti kisebbség védelemének ügyét, de sajnos a mai napig nem lehet beszélni koherens uniós szintű előrelépésről. Inkább azt látni, hogy az olyan előremutató kezdeményezéseket, mint például a Minority Safepacket is elkaszálták – tette hozzá.

Hirdetés

A nemzeti kisebbségek jogainak védelme ugyanolyan alapvető érték, mint a Szerződésekben foglalt demokrácia, szabadság, egyenlőség elve

− tette hozzá Varga Judit, aki szerint az értékek között nincs hierarchia. A kisebbségvédelem ugyanúgy szerepel az EU-ról szóló szerződés második cikkelyében, mint a jogállamiság.

<iframe […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/07/22/nyari-szabadegyetem-satoraljaujhely-varga-judit-nemeth-zsolt-brenzovics-tokes-megnyito/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rejtélyes építkezés kergeti őrületbe a nyaralókat Siófokon

Rejtélyes építkezés kergeti őrületbe a nyaralókat Siófokon

Az építkezés hétfőn kezdődött, és azóta a közelben lévő társasháznál, étteremnél, valamint üzletnél sem tudnak …