2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Varga Judit: Jó lett volna, ha Vera Jourová a nyilvánosság elé áll

Varga Judit: Jó lett volna, ha Vera Jourová a nyilvánosság elé áll

Vajon miért félnek a jogállamiság és demokrácia nyugat-európai „bajnokai” a nyilvánosságtól? –tette fel a kérdést Facebook-oldalán az igazságügyi miniszter.

Az MTI beszámolója szerint Varga Judit arra reagált, hogy tájékoztatása szerint csak Lengyelország támogatta kedden Luxembourgban azt a magyar javaslatot, hogy „az átláthatóság és a valódi demokrácia jegyében legyen minden európai polgár által követhető a 27 tagállam uniós miniszterének eszmecseréje” az Európai Bizottság jogállamisági jelentéséről.

Vajon miért nem merik a saját polgáraik előtt nyilvánosan elmondani az Európai Bizottság elhíresült jogállamisági jelentéséről az álláspontjukat?

– tette fel a kérdést az igazságügyi miniszter, majd ismertette: a tanács eljárási szabályai szerint 20 tagállam támogatása esetén lehetett volna a napirendi pont nyilvánosan is követhető.

Ehelyett jelenleg zárt ajtók mögött vitázunk sajtószabadságról, átlátható működésről, és persze a Vera Jourová felügyelete alatt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/13/varga_judit_jogallamisag_demokracia_europai_bizottsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Fürjes Balázs a 3-as metróról: Új közbeszerzéseket kell kiírni, az biztos, hogy ez nem jó a budapestieknek

Fürjes Balázs a 3-as metróról: Új közbeszerzéseket kell kiírni, az biztos, hogy ez nem jó a budapestieknek

Mintha nem is Magyarországon lennénk – mondta az Indexnek a 3-as metró déli szakaszának tegnapi …