2023. március 27., hétfőMa Hajnalka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.03.27. Hajnalka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Váratlan fordulat a kormány és az amerikai nagykövet kapcsolatában

Hirdetés

Váratlan fordulat a kormány és az amerikai nagykövet kapcsolatában

David Pressman, emberi jogi ügyvéd 2022. szeptembere óta az Egyesült Államok budapesti nagykövete. Ez idő alatt több alkalommal is összetűzésbe keveredett a magyar kormánnyal, kormánytagokkal. Amint elfoglalta hivatalát a magyar–ukrán határra is ellátogatott, valamint több magyar politikussal is találkozott. Karácsony Gergely főpolgármester egy bemutató beszélgetés keretében fogadta hivatalában az amerikai nagykövetet.

Magyar–orosz kapcsolatok kritikája

A nagykövet nemrég kihúzta a gyufát a kormánypárti politikusoknál, miután a Politicónak nyilatkozva bírálta az Orbán-kabinet tagjait: szerinte a magyar politikusok gyakran beszélnek a béke előmozdításáról, de az uniós szankciók ellenzésétől kezdve az orosz tűzszüneti javaslatokig továbbra is a Vlagyimir Putyin orosz elnök által támogatott nézeteket hangoztatják. Emellett a magyar kormányt azért is kritizálta, mert szerinte orosz oligarchákat véd a kormány.

A nagykövet szerint a magyarok nem kérnek Putyinból. Minden pártpolitikai zaj és civakodás ellenére az ukrajnai háború új megvilágításba helyezte a Magyarország és NATO-szövetségesei közötti kapcsolatok fontosságát, mondta Pressman, aki szerint a magyarok „nem Oroszországban és Kínában látják a jövőjüket”.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/13/david-pressman-varga-judit-szalay-bobrovniczky-kristof-egyesult-allamok-nagykovet-kormany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meg akartak erőszakolni egy 15 éves lányt Újbudán

A vád szerint február 28-án este a 11. kerületi Költők Parkjában találkozott a román férfi …