2023. április 1., szombatMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Van olyan orvos a kettéválasztott Honvédkórházban, aki csak 23 ezer forintot keres

Hirdetés

Van olyan orvos a kettéválasztott Honvédkórházban, aki csak 23 ezer forintot keres

Mint arról az Indexen is beszámoltunk, január 1-től kettéválasztva üzemel a Honvédkórház. Az intézmény egyik része a Belügyminisztérium alá került, míg a másik része Észak-Pesti Centrumkórház – Honvédkórház néven folytatta.

Ugyanakkor a Népszava péntek reggel arról ír, nem megy olyan zökkenőmentesen az immáron kettéválasztott intézmény működése:

a lap szerint sokan még mindig várnak az első fizetésükre, míg mások jóval kevesebb pénzt kaptak, mint ami a szerződés szerint megilletné őket.

Hirdetés

Számos orvos és szakdolgozó kapott alacsonyabb fizetést, de az ápolók közül is volt olyan, aki 60, 100 vagy akár 130 ezer forinttal kevesebb bért kapott. A legrosszabbul ugyanakkor az a fiatal orvos járt, akinek az egyik hónapban mindössze 23 ezer forintot utaltak át havi bérként.

A lap forrásaira hivatkozva úgy tudja, az esetek többségében a pótlékokat és a béren kívüli juttatásokat kapják meg rosszul az érintettek – ha egyáltalán megkapják. Mint írják, az orvosok mindössze ezen a héten kapták meg a januári ügyeleti díjaikat, ugyanakkor volt, aki kevesebbet, volt, aki többet kapott, de akadtak olyan orvosok, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/03/10/honvedkorhaz-belugyminiszterium-eszak-pesti-centrumkorhaz-elmaradt-ber-orvosok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt Szonda Éva

Életének 65. évében hosszú, súlyos betegség után meghalt Szonda Éva operaénekes, a Szegedi Nemzeti Színház …