2021. április 21., szerdaMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Válaszolt az érettségizőknek az Oktatási Hivatal

Hirdetés

Válaszolt az érettségizőknek az Oktatási Hivatal

Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy az idén érettségiző diákok szerint a záróvizsga ezúttal nemcsak számukra jelent aggodalmat, mert ha a most még otthonukban tanuló beoltatlan diákok májusban az iskolába igyekezve kiáramlanak az utcára, és netán a vírus hordozói, akkor akaratukon kívül megfertőzhetik a tömegközlekedési eszközön velük utazó utasokat.

Védőmaszkot viselő diákok a történelem írásbeli érettségi vizsgán a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2020. május 6-án.

Védőmaszkot viselő diákok a történelem írásbeli érettségi vizsgán a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolában 2020. május 6-án.

Fotó: Varga György

Éppen ezért a rendkívüli körülményekre való tekintettel olyan forgatókönyv nyilvánosságra hozatalát kérik a döntéshozóktól, amely határozott választ ad az érettségizők, tanáraik és családtagjaik kérdéseire, például arra, hogy milyen körülmények között lesznek a szóbeli vizsgák megrendezve.

Hirdetés

Az Index a diákok kérdéseivel az Oktatási Hivatalhoz fordult, ahonnan nem sokkal ezelőtt a következő választ kaptuk:

Az írásbeli és szóbeli érettségi vizsgák során a járványügyi veszélyhelyzetben alkalmazandó biztonsági intézkedésekről számos információ elérhető az Oktatási Hivatal honlapján. A vizsgák pótlásának lehetőségeit a vizsgaszabályzat részletesen szabályozza.

A diákok esetleges utcai fertőzőképessége nyilvánvalóan túlmutat az Oktatási Hivatal hatáskörén, ezért a honlapjukon közzétett információk közül most kiemelünk néhány olyan biztonsági intézkedést, amelyeket az egészségügyi hatóságok állásfoglalásai alapján javasolnak végrehajtani az érettségi írásbeli vizsgák […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/08/erettsegi-oktatasi-hivatal-koornavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Schmidt Mária alapítványát is vagyonkezelővé minősítenék

Schmidt Mária alapítványát is vagyonkezelővé minősítenék

Vagyonkezelővé alakítanák át Schmidt Mária közalapítványát. Ez derül ki egy kedd éjjel benyújtott törvényjavaslatból, amelyet …