2021. szeptember 19., vasárnapMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Valamit nem ért? Itt mindent megtudhat a szabályos kerékpározásról

Hirdetés

Valamit nem ért? Itt mindent megtudhat a szabályos kerékpározásról

A biciklisták gyakran nincsenek tisztában azzal például, hogy a járdán, illetve a kerékpáros átvezetés nélküli gyalogos-átkelőhelyen tilos áthajtani, az ilyen helyeken le kell kászálódni a nyeregből – írja a Békés megyei hírportál Békési Hajnalka rendőr őrmestert idézve, aki elmondta, hogy az ilyen útszakaszokon az ismételt figyelemfelhívás és a „Hajtva tilos, tolva szabályos” tábla ellenére még mindig sokan kerekeznek.

Továbbá az is általános jelenség, hogy az emberek a gyalogjárdákon és az átkelőhelyeken sem szállnak le a kerékpárról, miközben sietnek, nem veszik fel a többi közlekedővel a szemkontaktust, sőt sokan telefonálnak, zenét hallgatnak biciklizés közben.

Hirdetés

Az országos átlaghoz képest Békés megyében és a megyeszékhelyen is nagyobb a kerékpáros forgalom, és a biciklisek által okozott balesetek száma is magas, évek óta huszonöt százalékra tehető. 

A legfőbb baleseti okok […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/26/kerekparozas-kresz-balesetmegelozes-kozlekedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Satufékezett az ellenzék, kitört a balhé a kameránk előtt

Satufékezett az ellenzék, kitört a balhé a kameránk előtt

Repülőrajtott vett az ellenzéki előválasztás, legalábbis reggel még azt hittük, hogy így lesz. Az informatikai …