2021. április 18., vasárnapMa Andrea napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
2021.04.18. Andrea Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Vakcina nélkül többször fordul elő vérrögképződés, mint oltás után

Hirdetés

Vakcina nélkül többször fordul elő vérrögképződés, mint oltás után

Amelyik oltóanyag Magyarországon elérhető, az biztonságos és hatékony – mondta Kacskovics Imre immunológus, az ELTE Immunológiai Tanszékének tanszékvezető professzora a Kossuth Rádió csütörtök reggeli műsorában. Kiemelte, hogy felnőtteket ilyen nagy arányban a világon még soha nem oltottak be. Oltás okozta súlyos mellékhatásról Magyarországon egyelőre nem hallott, csak karfájdalomról, lázról számoltak be a beoltottak. Ezek azonban a védőoltások általános immunválaszai – mondta a professzor.

Mint arról az Index beszámolt, az Európai Gyógyszerügynökség szerint van összefüggés az AstraZeneca oltása és a vérrögképződéses esetek között, de a hatóság továbbra is ajánlja a vakcinát. 

Vérrögképződési zavarról Magyarországon nem tudni. A vérrögképződés védőoltás nélkül tízezerből tizenegy embernél fordul elő oltás nélkül, míg az AstraZeneca oltása után a mellékhatás húszezer eset közül egynél jelentkezett. Elmondhatjuk tehát, hogy a vérrög az oltás nélküli populációban sokkal gyakoribb

– mondta Kacskovics Imre.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/08/koronavirus-magyarorszagon-vakcina-kacsovics-imre-oltas-jarvany-oltoanyag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kásler Miklós szerint célszerű lenne kidolgozni egy járványellenes nemzeti programot is

Kásler Miklós szerint célszerű lenne kidolgozni egy járványellenes nemzeti programot is

Az öt nemzeti egészségügyi program mellé célszerű egy hatodik, járványellenes programot is kidolgozni – mondta …