2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Vádat emeltek az előbb büntetőfékező, majd verekedő férfi ellen

Hirdetés

Vádat emeltek az előbb büntetőfékező, majd verekedő férfi ellen

Egy 41 éves Nógrád megyei férfi egy kockázatos előzés után hirtelen büntetőfékezett egy szerinte túl lassan haladó jármű előtt, majd annak tulajdonosát sértegette és meg is ütötte.

Az ügyészség tájékoztat róla, hogy egy férfi 2021. május 9-én kora este a 2115. számú, irányonként egy-egy forgalmi sávval ellátott úton Bánk felől Felsőpetény irányába vezette gépkocsiját, mikor utolért egy 70 kilométer per órás sebességgel haladó autót, aminek sérelmezte az alacsonyabb sebességet. Előbb veszélyesen csekély követési távolságot vett fel a járművel szemben, közben többször is villogott a távolsági fényszóróval, valamint a dudát is nyomta rendíthetetlenül, végül megelőzte az autót.

A manőver után visszatért a sávjukba, és büntetőfékezett egyet, ezzel megállásra kényszerítve a másikat. Az életveszélyes manővert végrehajtó sofőr ezután kiszállt, visszament a sértett autójához, szitkozódott, majd a letekert ablakon át arcon ütötte a férfit. A bántalmazott a további támadástól tartva felhúzta az ablakot, azonban a vádlott a vezető oldali ajtót túlfeszítve, nagy erővel kinyitotta, ami nekinyomódott a sárvédő lemeznek, és két helyen behorpadt. Az autóban a rongálással 59 450 forintos kárt okozott.

A járművek ugyan nem ütköztek össze, azonban a baleset bekövetkezésének reális lehetősége fennállt, így a vádlott a fékezéssel közvetlen veszélybe sodorta a sértett és a vele utazó felesége testi épségét.

Hirdetés

Az ügyészség a férfi ellen a testi sértés, a rongálás és a garázdaság mellett közúti veszélyeztetés bűntette miatt is vádat emelt, melyben a vádlott büntetlen előéletére figyelemmel felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, továbbá közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint arra tett indítványt, hogy a vádlott a járműben okozott kárt és a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/22/nograd-megye-elozes-buntetofekezes-verekedes-vademeles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kis mennyiségű idegméreg van a kávéban – vélhetően rákkeltő is

Kis mennyiségű idegméreg van a kávéban – vélhetően rákkeltő is

Egy friss magyar kutatás az akrilamid jelenlétét mérte a kávéban. Mint kiderült, a kávéfajta típusa és …