2021. január 19., keddMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2021.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Vádat emeltek a Mátrában két éve balesetet okozó sofőr ellen

Hirdetés

Vádat emeltek a Mátrában két éve balesetet okozó sofőr ellen

Tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség az ellen a buszvezető ellen, aki két éve fának ütközött járművével a Mátrában. A baleset következtében tizenkét utasa megsérült – tájékoztatta az MTI-t Kalmár Gyula Heves megyei főügyészhelyettes.

A FÉRFIT AZZAL VÁDOLJÁK, HOGY SZABÁLYTALANUL HASZNÁLTA A BUSZ FÉKBERENDEZÉSÉT, ÍGY 2018 NOVEMBERÉBEN VEZETÉSTECHNIKAI HIBA MIATT KÖVETKEZETT BE A BALESET.

Hirdetés

A sofőr Kékestető felől Mátraháza irányába haladva, 39 utassal a lejtős, kanyargós és nedves úton nem használta a busz hidraulikus tartósfék-rendszerét (retarder), csak a fékpedállal működtetett üzemi féket, amely emiatt károsodott, a fékdobok, fékpofák elégtek, így a fékpedál benyomásával a jármű nem lassult.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/12/31/buszbaleset_matra_eger/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ferihegyen készülnek a tömeges utasforgalomra

Ferihegyen készülnek a tömeges utasforgalomra

Egyre biztosabbnak látszik, hogy az oltást igazoló vakcinaútlevél váltja fel a tesztigazolásokat a nemzetközi közlekedésben, így …