2021. április 20., keddMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Üzentek az egyházak: A húsvét az élet ünnepe

Hirdetés

Üzentek az egyházak: A húsvét az élet ünnepe

Húsvét az élet ünnepe – olvasható a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közös, az MTI-hez eljuttatott húsvéti üzenetében.

A húsvét, a keresztény világ ősi ünnepe azt hirdeti a templomokban, imaházakban, családi otthonokban, hogy Jézus feltámadt és él. „Ennek a jó hírnek a továbbadása és meghallása teszi ünnepünket fontossá. Ezért senki ne gondolja, hogy nyomtalanul elmúlhat az életében ez a néhány nap” – fogalmaztak, hozzátéve, hogy húsvét után is tény marad Jézus feltámadása, és annak valamennyi ember számára szóló következménye.

Kitértek arra: 2021 húsvétját továbbra is a járvány elleni küzdelem, az óvatosság határozza meg. Ez fegyelmet, alkalmazkodást, egymásra figyelést igényel. Mindezek ellenére a legfontosabb, hogy eszünkbe jusson a Feltámadott bátorító üzenete:

Ne félj! Én vagyok az első és az utolsó és az élő: halott voltam, de íme, élek örökkön örökké, és nálam vannak a halál és a pokol kulcsai.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/02/husvet_egyhazak_feltamadas-magyarorszagi-egyhazak-okumenikus-tanacsa-magyar-katolikus-puspoki-konferencia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Korrupcióellenes átalakításokat ígér a kormány Brüsszelnek

Korrupcióellenes átalakításokat ígér a kormány Brüsszelnek

Van az a pénz, amiért Magyarország is jobban odafigyelne a korrupcióellenes harcra – summázta a Népszava …