2021. szeptember 19., vasárnapMa Vilhelmina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.09.19. Vilhelmina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 351,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Utolsókat rúgja a kánikula

Hirdetés

Utolsókat rúgja a kánikula

Napos idő várható gomolyfelhőkkel, amelyekből szombaton főként a Dunántúl északi és középső részén lehet néhol zápor, zivatar – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI útján közreadott előrejelzés szerint vasárnap nagyobb számban lehet számítani zivatargócokra, legnagyobb eséllyel az ország északi felében, de délen sem lehet őket kizárni. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14–22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 31 és 37 fok között valószínű. Bár hétfőn hidegfront közelíti meg hazánkat, a maximumok még aznap is 37 fok körül várhatók.

Hirdetés

OMSZ vasárnap délután

Mint megírtuk, az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) pénteken közölte: 2021 júliusa volt a világ valaha mért legmelegebb hónapja. A globális felszíni átlaghőmérséklet 2021 júliusában 0,01 fokkal haladta meg a korábbi legmelegebb júliusi hőmérsékletet, amelyet 2016-ban, 2019-ben, majd 2020-ban mértek. A NOAA 142 éve méri a föld hőmérsékletét.

Kiadták a figyelmeztetést

Az országos tiszti főorvos, Müller Cecília pénteken kiadta a figyelmeztetést: a mai naptól hétfő éjfélig másodfokú hőségriasztás van érvényben az egész országban. Másodfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/08/14/idojaras-elorejelzes-homerseklet-kanikula-forrosag-idokep-orszagos-meteorologiai-szolgalat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Satufékezett az ellenzék, kitört a balhé a kameránk előtt

Satufékezett az ellenzék, kitört a balhé a kameránk előtt

Repülőrajtott vett az ellenzéki előválasztás, legalábbis reggel még azt hittük, hogy így lesz. Az informatikai …