2023. február 1., szerdaMa Ignác napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.01. Ignác Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Űrprevención dolgozik a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács

Hirdetés

Űrprevención dolgozik a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács

„A 2000-es évek elején bekövetkezett digitális ősrobbanás gyökeresen átalakította életünket, amely – számos előnye mellett – újabb kriminális veszélyeket jelent” – nyilatkozta az Indexnek Garamvölgyi László. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) kommunikációs igazgatója szerint a fejlődés megállíthatatlan és visszafordíthatatlan, amely vonatkozik az űrtechnológiára is.

Akik a Holdat is eladnák 

„Európában először az NBT kezdte meg az űrprevenció kidolgozását, amelynek értelemszerűen az első lépése a rizikófaktorok, a kriminális kockázatok azonosítása és elemzése volt” – mondta az igazgató, aki hozzátette, ezért vették fel a kapcsolatot Ferenczi Orsolya űrkutatóval.

A hidegháborúhoz hasonlóan a 21. század első felében is folyik a birodalmak versengése. Jelenleg nem az Egyesült Államok és a Szovjetunió rivalizál, mert utóbbi helyett Kína a nagy befutó.

Hirdetés

Nemcsak a világűr kolonizálása, hanem az űrfegyverek rendszerbe állítása is zajlik. Például mostanra már majd’ annyi katonai műhold van, mint polgári célú

– állította Garamvölgyi László, aki hozzátette, értelemszerűen számos visszaélés, csalás és szélhámosság is jelen van.

„Elég arra utalni, hogy az űreszközöket manipulálják, frekvenciát lopnak, de sorozatosak a holdbéli – de már a marsi – telkek parcellázása, ami persze nagy kamu” – tette hozzá Garamvölgyi László. Szerinte a csalók mindig a hitelesség és a hivatalosság látszatára törekszenek: van publikus alapja a dolognak, hiszen épp most civakodik Amerika és Kína a Hold „kisajátításán”, miközben – a nemzetközi jog szerint – senki nem szerezhet égitesten tulajdonjogot.

Gellert kapott evolúció

A kommunikációs igazgató szerint 15-20 évvel ezelőtt jelentek már meg olyan dolgozatok, amelyek a 21. századot kockázattársadalomként írják le (Ulrich Beck), vagy reflexív társadalomként (Anthony Giddens). Ezek lényege, hogy újabb és újabb rizikófaktorok jelennek meg, amelyek biztonsági kockázatot jelentenek. Giddens ezért mondta, hogy a társadalom tagjainak folyamatosan figyelnie kell a rizikófaktorokat, gondolkodni és reagálni a veszélyek elhárításával.

Más gondolkodók – például Stephen Hawking – továbbmentek, hangsúlyozva, hogy gellert kapott az evolúciónk, és az egész rasszal baj van. Hawking két dologtól féltette az emberiséget: egyfelől a genetikailag kódolt, zabolátlan erőszaktól, másrészről a mesterséges intelligenciák esztelen és kontroll nélküli alkalmazásától.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/01/26/nemzeti-bunmegelozesi-tanacs-garamvolgyi-laszlo-bunozes-digitalizacio-ferenczi-orsolya/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy ismert kutatónő a győri lakástűz egyik áldozata

Egy ismert kutatónő a győri lakástűz egyik áldozata

Nagy lángokkal égett egy kétemeletes társasház Győrben hétfőn hajnalban. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint több mint …