2020. április 1., szerdaMa Hugó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 327,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.04.01. Hugó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 327,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Üresen áll a lakása? Segítsen egy orvosnak vele!

Hirdetés

Üresen áll a lakása? Segítsen egy orvosnak vele!

Minél kevesebbet utaznak, annál többet pihenhetnek az orvosok

A Pihentesd a dokit! Facebook-csoport  az egészségügyben dolgozóknak segít abban, hogy  a munkahelyükhöz közel találhassanak ingyen pihenési és szállás lehetőségeket. A csoport ötlete egy egyszerű felajánlásról szóló poszt hihetetlen népszerűségéből indult el, az elnevezést pedig az #Etesdadokit! Jótékonysági csoport ihlette – mesélte az Indexnek a Pihentesd a dokit! adminisztrátora, Berke Mónika.

Hirdetés

Berke eredetileg csak a saját megüresedett üzlethelyiségét szerette volna felajánlani egy egészségügyi dolgozó számára, az ugyanis az Uzsoki Utcai Kórház közvetlen közelében található. A saját felajánlását a Facebookon tette közzé, és az erre a posztra érkező rengeteg reakció alapján úgy ítélte meg, hogy érdemes lenne szervezettebben összefogni a felajánlásokat.

A Pihentesd a dokit! csoportot március 18-án hozta létre, és egy hét alatt csaknem 800 tagja lett. A csoporton keresztül eddig 24 ingatlant ajánlottak fel, ezek közül 21-et már sikerült is kiközvetíteni. 

A segítő szándék annyira meglepte az egészségügyben dolgozókat, hogy voltak, akik el sem akarták hinni, hogy valódi felajánlásokról van szó. Az is érthető azonban, ha az ingatlanok felajánlói bizalmatlanok, hiszen senki nem szeretné, ha valaki visszaélne a jelenlegi veszélyhelyzettel. A Pihentesd a dokit! épp ezért minden jelentkezőt ellenőriz, és egy ingyen használati szerződéssel teszi hivatalossá a dolgot.

Berkének van ingatlanos tapasztalata, azt mondja, ez segíti az adminisztrációt, de így sem bírná egyedül a csoport szervezését. Jelenleg Kosztyu Andreával ketten osztják meg ezeket a feladatokat, de az ötletgazda reméli, hamarosan négyen foglalkoznak majd azzal, hogy összekössék a felajánlásokat azokkal az egészségügyi dolgozókkal, akiknek erre szüksége van.

Az airbnb-s lakások most úgyis üresen állnak

Senkinek nem jó ez a helyzet, de mindenkinek ehhez kell alkalmazkodnia, és azért kell segítenünk azoknak, akik a frontvonalban harcolnak, hogy ez az egész minél rövidebb legyen

– mondta az Indexnek a Budapesti Airbnb közösség az egészségügyi dolgozókért elnevezésű Facebook-csoport adminisztrátora, Balogh Nóra. Neki egy orvosként dolgozó rokona keresett magának lakást, hogy ne kelljen hazajárnia, fél ugyanis attól, hogy saját családtagjait fertőzi meg, Balogh esetében ez adta a kezdő lökést. Ezután jött a felismerés, hogy valószínűleg a legtöbb airbnb-ztetett lakás, most üresen áll, hiszen a turizmus leállt.

Balogh, aki évek óta csak az Airbnb-n keres lakást, ha utazik, és maga is adott már ki így szállást, gyorsan talált lakást a rokonának, közben pedig azt látta, hogy sokan segítenének most a szálláskiadók közül, ezért március 14-én létrehozta az akkor még nyilvános Facebook-csoportot. Az eredeti ötlet ugyanis az volt, hogy a csoporton belül majd szépen egymásra talál a kereslet és a kínálat, de ez hamar tarthatatlan lett.

Sokan féltik ugyanis az állásukat az egészségügyi dolgozók közül és nem akarják, hogy a rendszer kritikájaként értelmezzék, ha elfogadnák a felajánlásokat.

Az is előfordul, hogy az nem szeretné valaki nagydobra verni, hogy van egy üres […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/03/25/pihentesd_a_dokit_etesd_a_dokit_orvosoknak_szallas_etel_segitseg_egeszsegugyi_dolgozoknak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

50 százalékot kapna a Fidesz egy országos választáson

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Stabilak …