2023. április 2., vasárnapMa Áron napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.02. Áron Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ungár Péter a Momentumnak és a DK-nak is beszólt kongresszusi beszédében

Hirdetés

Ungár Péter a Momentumnak és a DK-nak is beszólt kongresszusi beszédében

Ungár Péter, az LMP társelnöke megnyitójában elmondta: a politika egy csapatsport, a legfontosabb pedig az egy pártban, hogy tudja: együtt kell küzdeni, mert „csak közösség tud közösségi döntéseket végrehajtani”.

Az LMP Magyarország zöld pártja – hangsúlyozta az ellenzéki politikus az MTI beszámolója szerint. Ungár Péter leszögezte, ez azt jelenti, „a profit nem előzheti meg az embert és a természetet”, azaz helyre kell állítani az ember és a természet közötti, „gőgünkkel, butaságunkkal” felborított egyensúlyt. Számos természeti jelenség mutatja, hogy minden percben közelebb kerülünk civilizációs vívmányok megszűnéséhez, és „a régi kerékvágás a szakadékba vezet” – fűzte hozzá.

Ungár Péter az akkumulátorgyár-építések elleni tiltakozásokról elmondta, hogy most kell küzdeni, jövőre már nem érnek rá. Azt ígérte, hogy pártja fogja megvédeni a vizet, a levegőt és a termőföldet azoktól, akik azokat „el akarják adni a külföldi profitért”.

Ungár Péter arról is beszélt: felborult és végérvényesen megbukott az az 1990 óta működő konszenzus, hogy a külföldi tőkének „megfelelő országot” kell teremteni, az így érkező pénzből pedig jól fogunk élni.

Hirdetés

A hétvégén évadnyitót tartó másik két pártról szólva megjegyezte:

a Momentum nem zöld, hanem liberális párt, míg a DK-nak azt üzente, „nem vagyunk senkinek a zöldtagozata, nem leszünk; egy külön, önálló párt vagyunk”.

Ungár Péter közölte azt is, hogy az összefogás halott.

Zöld párt nélkül nincs zöldpolitika

Schmuck Erzsébet, az LMP másik társelnöke azt hangsúlyozta: gyökeres fordulat nélkül nem lehet kezelni a klímaváltozást, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2023/02/04/lmp-ungar-peter-schmuck-erzsebet-zoldek-ellenzek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Eltűnt egy kislány Budapesten

A gyerek április 1-jén 12 óra körül ment el egy 16. kerületi gyermekotthonból és már …