2022. november 28., hétfőMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.11.28. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 397,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ukrán agytröszt képviselői jártak Magyarországon, több politikussal is találkoztak

Hirdetés

Ukrán agytröszt képviselői jártak Magyarországon, több politikussal is találkoztak

Az agytröszt képviselői szerint „gyümölcsöző” volt a magyar politikusokkal lefolytatott találkozó. A kormányzati tisztviselőkkel közös találkozón az egyik miniszterrel is találkoztak, a személyét azonban nem fedték fel. A Népszava úgy tudja, ez a személy Navracsics Tibor területfejlesztési és uniós források felhasználásért felelős miniszter volt.

A kerekasztal-beszélgetésen a magyar újságíróknak is volt lehetőségük beszélni az Ukrán Prizma képviselőivel. Az Euro-Atlanti Integrációért és Demokráciáért Alapítvány (CEID) szervezésében tartott konferencián többek között az is elhangzott, hogy a magyar-ukrán kapcsolatokban továbbra is messze vagyunk a valós képtől. 

Élnek a sztereotípiák az ukránokkal szemben

A magas politikai beosztásban lévő kormányzati tisztviselőkkel való találkozásokkor előfordult, hogy sztereotípiákkal találták szembe magukat az érzékenyebb témákat illetően – jegyezte meg Dmitro Tuzsanszkij, a Közép-Európai stratégiai Intézet igazgatója. 

Általában ugyanazok a panaszok hangzottak el, miszerint az ukránok túl sokat kérnek és kioktatólag viselkednek másokkal. Az azonban örömre ad okot, hogy a két ország gondterhelt kapcsolata ellenére egy októberben végzett felmérés szerint az ukrán nép mindössze egyharmada gondolja „ellenséges félnek” Magyarországot. 

Hirdetés

A kétoldalú kapcsolatok ismertetése közben felmerült az is, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és Iványi Gábor a héten küldött <a href="//index.hu/kulfold/2022/11/15/haboru-oroszorszag-ukrajna-orosz-ukran-konfliktus-kijev-moszkva-vlagyimir-putyin-volodimir-zelenszkij/karacsony-gergely-kijev-keresere-egytonnas-generatort-es-ket-holegfuvot-kuldunk-az-ukran-fovarosnak/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/20/ukran-prizma-biztonsagpolitikai-agytroszt-maria-zolkina-ceid-magyarorszag-politikusok-talalkozo-navracsics-tibor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több megyére is kiadták a figyelmeztetést

Több megyére is kiadták a figyelmeztetést

Hétfőn sokfelé indul párás, ködös idővel a nap, és napközben is többfelé maradhat szürke az …