2021. október 18., hétfőMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2021.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 310,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Újraszámlálás és panaszok az előválasztás első fordulója után

Hirdetés

Újraszámlálás és panaszok az előválasztás első fordulója után

„A hivatalos eredményekkel szemben október 4-én 21 óráig lehetett kifogást benyújtani, melyeket az OEVB a héten elbírál. Amennyiben szükségesnek és indokoltnak látja, akkor elrendeli a szavazatok újraszámlálását, melyre még ezen a héten sor kerül” – közölte kedd délelőtt az előválasztás hivatalos Facebook-oldalán az Országos Előválasztási Bizottság.

Hétfőn az Index több kérdéssel is írásban kereste meg az Országos Előválasztási Bizottságot. Többek között azt kérdeztük, hogy hány és melyik választókerületben volt fellebbezés az eredmény ellen.

Az Indexen is megírtuk, hogy ha az első két jelölt között kevesebb a különbség, mint két százalék, akkor az Országos Előválasztási Bizottság automatikusan újraszámoltatja a szavazatokat. Korábban két választókerületről írtunk:

  • Budapest 18-as számú választókerületében a momentumos Tóth Endre 73 szavazattal (5706 szavazatot kapott) verte meg az MSZP-ből kizárt Molnár Gyulát (5633 szavazatot kapott).
  • Bács-Kiskun megye 6-os számú választókerületében a momentumos Kiss László 33 szavazattal (1327 szavazatot kapott) előzte meg a második helyen végzett DK-s László Károlyt (1294 szavazatot kapott).

Van azonban egy harmadik választókerület is, ahol a különbség két százalék alatt van.

Hirdetés

  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 6-os számú választókerületében 33 szavazat döntött: az MSZP-s Tóth Viktor (1255 szavazatot kapott) előzte meg a jobbikos Bélteki Bélát (1222 szavazatot kapott).

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/10/05/ujraszamlalas-es-panaszok-az-elovalasztas-elso-forduloja-utan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Cáfolják, hogy Orbán Viktor államfő akarna lenni

Cáfolják, hogy Orbán Viktor államfő akarna lenni

Fake news, nem foglalkozunk vele − reagált az ATV-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arra a felvetésre, miszerint …