2020. október 22., csütörtökMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Újra megy a szájkarate a Városliget zöldfelületéért

Újra megy a szájkarate a Városliget zöldfelületéért

A jelenleg hatályos Városligeti Építési Szabályzattal egybecsengő módon rögzítette a Városliget megújításának építésszabályozási sarokpontjait a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányrendelet.  Tette ezt azután a kormány kedd este,  hogy a Fővárosi Közgyűlés  a szerdai ülésére napirendre tűzte a Városliget építési szabályzatának módosítását és a Liget Projekt megakadályozását.

Karácsony Gergely a kormány kedd esti közleményére egy friss Facebook-bejegyzésben reagált, szerinte az állam újranyitja a fővárossal a Városliget-csatát, felülírva mind a budapesti választói akaratot, mind a miniszterelnök adott szavát.

Hozzátette: 

úgy megy ez mifelénk, hogy reggel Fürjes államtitkár tweetel egy jókorát, délelőtt a „civilségében” közpénzekkel kitömött CÖF mozgósítást rendel el a Fővárosi Közgyűlésre, délután a lakájtévé 3(!) stábra kér regisztrációt, éjjel a kormány pedig rendeletet fogad el. Ilyen, amikor hadrendbe állnak. Mindebből egy örömteli fejlemény azért fakad, ezek szerint a kormány mégiscsak képes gyorsan határozatot alkotni. Csak mert ez a Lánchíd felújításának támogatása kapcsán már 7 hónapja nem megy neki. De a lényeg: zuglói polgármesterként, és főpolgármester-jelöltként is nagyon világossá tettem, hogy a Városligetben nem szeretnék több betont. Főpolgármesteri programomban szó szerint így szerepel: „biztosítjuk a zöldterületek jogszabályi védelmét. Megtiltjuk a zöldterületek építési területté való átnyilvánítását”. Erre szavazott a budapestiek többsége, ezt a programot hajtjuk végre.

A főpolgármester szerint olyan ez az ügy, mint amikor valakinek a  saját telkére rátette a lakásmaffia a kezét és a tudta és beleegyezése nélkül széljegyre került egy idegen haszonélvezőként a tulajdonán. Ez történt 2013-ban, a Városligeti törvény elfogadásával. Aztán képzelje el mindenki, hogy kimegy a telkére, és azt veszi észre, hogy éppen egy lakóparkot alapoznak a diófája helyén idegen alakok, s amikor ezt szóvá teszi, akkor a Bunyós és a Satu becenevű kétajtós szekrények elindulnak felé egy baseball ütővel. Ez történt tegnap, amikor a kormány egy rendelettel belenyúlt az önkormányzat elidegeníthetetlen jogába, hogy a saját tulajdonán megmondja, mi épülhet és mi nem.

Karácsony Gergely azt írta, hogy számításai szerint 

a Városliget további beépítésének költségei az elmúlt hetekben is majd’ megháromszorozódtak. A Nemzeti Galéria áttelepítésére szánt költségek már most meghaladják a 70 milliárdot és hol van még a vége? Ennyi pénzből minden egyes budapestinek, a csecsemőtől az aggastyánig ingyenes koronavírus tesztet lehetne biztosítani, legalább kétszer


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/30/karacsony_gergely_reagalt_a_varosliget_beepiteset_rogzito_kormanyrendeletre/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Verhetetlenek a rántott húsok

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/10/21/a_verhetetlen_rantott_husok/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …