2021. április 18., vasárnapMa Andrea napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
2021.04.18. Andrea Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 327,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ujhelyi kamuzásért indít hatósági eljárást

Hirdetés

Ujhelyi kamuzásért indít hatósági eljárást

Közel két hónapja, február elején küldött egy részletes közérdekű adatigénylést az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) és Müller Cecília országos tiszti főorvosnak Ujhelyi István, MSZP-s EP-képviselő, azonban az elmúlt közel hatvan napban sem sikerült érdemi válaszokat kapnia, ezért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul – írja közleményében. 

Ha úgy tetszik, »nem volt jobb szövegük«. Ez azonban több mint vállalhatatlan és botrányos, ez már konkrétan törvénysértő. A közérdekű adatigénylés menetét ugyanis az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény szabályozza, nem pedig a kormány kénye-kedve

– fogalmaz a képviselő, aki az alábbi kérdésekre várja a választ: 

  • Ki képviselte a magyar kormányt az oltóanyag-beszerzéseket felügyelő uniós irányítóbizottságban?
  • Emelt-e kifogást a magyar kormány képviselője az eljárás során bármikor is az uniós keretszerződés tartalmával, bármilyen részletével kapcsolatban?
  • A magyar kormány részéről mely tárca, illetve kormányzati szerv a felelős az Európai Bizottság tájékoztatásában is hivatkozott, az oltóanyag-gyártókkal kötött leszállítási-logisztikai, egyedi megállapodásokért?
  • Mely cégekkel és milyen tartalommal kötötte meg a magyar kormány ezeket a logisztikai kérdéseket rendező megrendelő nyomtatványokat?

Hozzáteszi, hogy ehhez képest az EMMI és Müller Cecília érdektelen, valós tartalommal nem bíró választ küldött, ezt is mellékelte a közleményben.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/03/31/ujhelyi_kamu_eljaras/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kásler Miklós szerint célszerű lenne kidolgozni egy járványellenes nemzeti programot is

Kásler Miklós szerint célszerű lenne kidolgozni egy járványellenes nemzeti programot is

Az öt nemzeti egészségügyi program mellé célszerű egy hatodik, járványellenes programot is kidolgozni – mondta …