2022. november 29., keddMa Stefánia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
2022.11.29. Stefánia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 390,00 Ft | CHF: 414,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Újabb tankerületi vezető bónuszát hozta nyilvánosságra a Momentum

Hirdetés

Újabb tankerületi vezető bónuszát hozta nyilvánosságra a Momentum

1,7 millió forint jutalmat kapott tavaly év végén a Klebelsberg Központ vezetője, Hajnal Gabriella. Ezt a saját költségvetésében keletkezett bérmegtakarítás terhére fizette ki az intézmény – tette közzé hivatalos közösségi oldalán Tóth Endre, a Momentum parlamenti képviselője, oktatáspolitikusa. 

Az elnök asszony nagyon nem boldog, hogy ez most kiderül. Sőt, szerinte ezt nem is szabadna publikálni. Tegnap el is küldte a fenyegető közleményét, hátha visszariadok a megosztástól. De ez a húzás nem jött be

– tette hozzá pénteki bejegyzésében a momentumos képviselő. Az, hogy a Klebelsberg Központ vezetőjének mekkora a javadalmazása, Tóth Endre érvelése szerint közérdekű adat, hiszen az adóforintjaink felhasználásáról van szó, így nem szabad a nyilvánosság elől elrejteni.

A momentumos politikus a Facebook-posztban azt is megemlítette, hogy egyébként senki sem akadna fenn azon, hogy a hazai oktatásirányításban jutalmakat osztanak, amennyiben:

Hirdetés

  • tisztességesen keresnének a pedagógusok;
  • nem lenne óriási tanárhiány;
  • nem a szülőknek kellene alapvető eszközöket vásárolniuk az iskolába;
  • a tanároknak lenne pedagógiai szabadsága;
  • és egyre javulnának a magyar diákok PISA-teszt-eredményei.

„De ha szembesülünk a magyar rögvalósággal, akkor nagyon nem ez a helyzet az oktatásban. Jutalmat pedig akkor szokás osztani egy vezetőnek, ha van mögötte teljesítmény is. És akkor is úgy, hogy a terepen dolgozó beosztottak is kapnak elismerést a saját fizetésükhöz mérten. Itt nem ez történt. Ezért is vannak ilyen erősen sértve igazságérzetükben a pedagógusok” – zárta bejegyzését Tóth Endre, aki azt is megemlítette, hogy Hajnal Gabriella 1,7 milliós év végi jutalmánál jóval magasabb összegek is gazdagították a tankerületi igazgatók bankszámláját. 

A Momentum oktatáspolitikusa azt ígérte, hogy vasárnap újabb fizetési adatokkal fog szolgálni, hogy a hazai oktatásirányítás más szereplőinek mennyi volt a jutalma.

Az adatvédelmi hatósághoz fordult Tóth Endre

Az elmúlt hónapokban több tankerületi igazgató nevét is megismerhette a közvélemény, elsősorban azért, mert ők voltak azok, akik igyekeztek megregulázni a tiltakozó pedagógusokat, többek között azzal, hogy az elbocsátásukat helyezték kilátásba. Illetve szeptember végén a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium öt tanárának valóban

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/11/18/hajnal-gabriella-klebelsberg-kozpont-bonusz-momentum-toth-endre/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egyre több magyar szeretné felfrissíteni autóvezetői tudását

Egyre több magyar szeretné felfrissíteni autóvezetői tudását

Az utóbbi időben megfigyelhető tendencia, hogy már meglévő jogosítvánnyal jelentkezik valaki az autósiskolába, mert a …