2020. október 22., csütörtökMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Újabb helikopterek érkeznek a honvédséghez

Újabb helikopterek érkeznek a honvédséghez

Két újabb Airbus H145M könnyű szállító, kutató-mentő és támogató helikopter landolt a hétvégén a Magyar Honvédség szolnoki bázisán, és ezzel tizenegyre emelkedett a honvédség modern gépeinek száma – írta a Magyar Nemzet. A lap értesülései szerint még öt érkezik idén a gyártó németországi, Donauwörth-i gyárából, míg a húszdarabos rendelésből fennmaradó gépek jövőre érkeznek meg.

A honvédség a Zrínyi 2026 haderőfejlesztési program keretében 2018-ban döntött a meglévő orosz gyártmányú helikoptereinek modern gépekkel kiváltásáról. Az Airbusszal kötött szerződés az új helikopterek mellett öt évre szóló logisztikai támogatásra, kiképzésre és átképzésre is kitért, továbbá arról is megállapodtak a felek, hogy az Airbus egy új, helikopter-alkatrészek gyártásával foglalkozó kompetenciaközpont is felépít Gyulán.

Kapcsolódó

Komoly fegyverkezésbe kezdett a Magyar Honvédség

Mondjuk rá is fért, mert az elmúlt 25 évben szinte minden elavult. A környéken nekünk lesznek a legmodernebb német harckocsijaink, veszünk 8 szállítógépet, 36 helikoptert, és cseh licenc alapján újraindul a magyar kézifegyvergyártás.

A lap szerint a most érkezett helikopterek az elérhető legmagasabb szintű, úgynevezett HForce fegyverzeti rendszer alkalmazására is képesek, személyszállításra, egészségügyi kiürítésre, kutató-mentő, tűztámogató és felderítő, valamint határőrizeti feladatok ellátására éjjel és nappal egyaránt alkalmasak.

Kapcsolódó

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/10/05/magyar_honvedseg_zrinyi_2026_airbus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Baleset történt Budán, az Egér úton

Baleset történt Budán, az Egér úton

Két személyautó ütközött össze Budapest XI. kerületében, az Egér út és Kőérberki út kereszteződésénél, a …