2023. május 31., szerdaMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Újabb frontot nyitott Brüsszel Magyarország ellen, de a kormány nem engedi a rezsicsökkentés eltörlését

Hirdetés

Újabb frontot nyitott Brüsszel Magyarország ellen, de a kormány nem engedi a rezsicsökkentés eltörlését

Az Európai Unió tagállamainak, így Magyarországnak is fel kell számolnia a hatályban lévő energiatámogatási intézkedéseket az idei év végéig – ez az egyik fő iránymutatása az Európai Bizottság tavaszi csomagjának – írta a Világgazdaság.hu

A dokumentumot a kereskedelempolitikáért felelős biztos, Valdis Dombrovskis mutatta be szerdán. Ezzel pedig egy, a palackba régóta visszazárt szellemet engedett ki, hiszen mindez azt jelenti, hogy a magyar kormány egyik legfontosabb intézkedésének, a rezsicsökkentésnek is véget vetne fél éven belül a brüsszeli vezetés.

Ezzel összhangban a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is egyértelműen beszélt:

A rezsicsökkentés megszüntetésére az Európai Bizottság nem tehet javaslatot, ilyen joga nincsen, és Magyarország továbbra is meg fogja őrizni a rezsicsökkentés vívmányait.

Hirdetés

Ugyanakkor jelezte azt is, hogy Magyarország fontosnak tartja azt a célt, hogy a költségvetési hiányt mérsékelni tudja. Azonban nem mindegy, hogy ezt miként érik el. „Az Európai Bizottság javaslatát elutasítjuk, a rezsicsökkentés vívmányait az ismert szabályok között megőrizzük” – hangsúlyozta. Ugyancsak a kormányinfón Varga Mihály pénzügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy a 2013-ban bevezetett rezsivédelmi intézkedések fenntartása megmarad, és biztosítják a rezsivédelmi alap működését. A 2024-es költségvetési tervezetben már-már szokott módon külön fejezetben jelenik meg a rezsivédelem. Előirányzata 1361,2 milliárd forint, mintegy 1218,8 milliárd forinttal kevesebb, mint a 2023. évi módosított büdzsé. A jelentős eltérést az energiaárak 2022-es tetőzése utáni mérséklődése indokolja.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20230526-brusszel-magyarorszag-kormany-reziscsokkentes.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hatéves kisfiával büntetőfékezett, baleset lett a vége

A férfi a hatéves gyermekével utazott még 2021. július 7-én személygépkocsijával Karcagon. Egy körforgalomhoz érve …