2020. szeptember 22., keddMa Móric napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.22. Móric Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Újabb botrány tört ki a Jobbikban, akinek antiszemita jelöltjét továbbra is támogatja a baloldal

Újabb botrány tört ki a Jobbikban, akinek antiszemita jelöltjét továbbra is támogatja a baloldal

Kizárták a Jobbik kaposvári választókerületi elnökét a pártból, mert kritizálni merte Jakab Péter pártelnököt. A súlyos belső válsággal küzdő párt legutóbb arra sem volt képes, hogy jelöltet állítson a borsodi időközi országgyűlési választáson egy adminisztratív hiba miatt. Mindezek ellenére a Jobbik “judapestező”, antiszemita jelöltjét a többi baloldali párt támogatja. 

Kizárták a Jobbikból Varga Zsoltot, aki a párt kaposvári választókerületi elnöke volt. Az Országos Etikai és Fegyelmi Bizottság a politikus pártból való eltávolítását azzal indokolta, hogy az a Facebookon negatívan kommentálta Jakab Péternek egy bejegyzését – írta a Magyar Nemzet. 

Odaszólt Jakabnak, kirúgták

Varga Zsolt egy augusztus 12-i poszt alá, Jakab Péterre utalva azt írta: „Hát ez a beszólás elég ügyefogyottra sikerült”. A fegyelmi bizottság azzal indokolta döntését, hogy ez a bejegyzés becsmérli a párt elnökének szereplését, és így a Jobbik hátrányos megítélésére és a belé vetett bizalom megingatására alkalmas, így a párt választási esélyeit is ronthatja. 

Jakab Péter semmilyen kritikát nem tűr a lassan törpepárttá váló alakulatábanForrás: MTI/Mónus Márton

Ehhez kapcsolódóan megjelent egy hozzászólás a Jobbik Facebook-oldalán található egyik bejegyzés alatt, amelynek szerzője Farkas Gergelyt idézi, aki a pártból való kilépésekor májusban azt írta: „Nem az én közösségem az, ahol Jakab Péter és csapata a tisztújítás napjától szisztematikus leszámolást folytatnak mindenkivel, akit ellenségnek vélnek”.

A volt jobbikos akkor kifejtette:Jakab Péter és csapata gyakorlatilag egy besúgóhálózatot működtetnek a pártban, és – ha érdekük úgy kívánja – hangfelvételeket készítenek emberekről, dokumentálják, hogy ki kivel találkozik, valamint külön munkatársi feladatkörbe tartozik, hogy megfigyeljék a Facebookon, ki milyen belső ellenségnek gondolt ember bejegyzését kedveli.Farkas Gergely szerint a párt vezetői attól sem riadtak vissza, hogy lejárató információkat gyűjtsenek képviselőkről, hogy azokat az érdeküknek megfelelően tudják használni.

Antiszemita jelöltet támogat a baloldal

Mint arról korábban beszámoltunk, a baloldali pártok a tiszaújvárosi-szerencsi időközi választáson a rasszista, antiszemita Bíró Lászlót indítják közös jelöltjükként. Mivel a Jobbik a belső háborúja miatt nem tudta jelölni Bírót (eddig nem voltak képesek bejegyeztetni a bíróságon a párt új vezetőit), ezért Bíró csak a többi baloldali párt jelölésével indulhat el. Õk pedig készségesen meg is tették ezt: nyíltan az antiszemita jelölt mögé álltak.

Korábban Bíró László, a baloldali pártok országgyűlési képviselőjelöltje a szerencsi és környékbeli szállodákban lakó izraeli, oroszországi, lengyelországi (általa vélelmezetten) zsidó turistákról a következőket írta a Facebook-oldalára: „A kutyám majd megveszik, amikor a <> elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják, mi a helyzet”. Vagyis a baloldali pártok jelöltje ocsmány, antiszemita stílusban beszélt a zsidókról.

Az antiszemita Bíró László mögött a baloldal is felsorakozottForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Egy másik bejegyzésben Bíró arról értekezett, hogy „kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufeminizált kozmopolita rablás kifizetését”, majd egy következő hozzászólásában ezt írta: „A Szent Koronára letett eskü meg smafu. Mifelénk két új alapszervezet is alakult, engem ez jobban érdekel, mint Judapest”. A magyar fővárost „Judapestnek” minősíteni tipikus antiszemita toposz. Bíró pártja, a balra tolódott, Gyurcsány-szövetségessé vált Jobbik maradt antiszemita párt, ez pedig láthatóan nem zavarja sem Gyurcsányékat, sem az MSZP-t, sem a Momentumot, sem az LMP-t.

Menekül a kérdések elől

Írtunk arról is, hogy elmenekült a Hír TV kérdései elől az antiszemita botrányba keveredett ellenzéki képviselőjelölt. Bíró László a választási kampánya miatt volt Tiszaújvárosban, ahol a Hír TV azt akarta megtudni tőle, hogy korábban miért nevezte a fővárost “Judapestnek”, és mit értett a kijelentés alatt? 

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20200902-jobbik-kizaras-antiszemitizmus-baloldal-jakab-peter.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kokainelosztókra csaptak le a rendőrök

Kokainelosztókra csaptak le a rendőrök

Egy budapesti kokainkereskedőt és a beszállítóját is sikerült elfognia a VII. kerületben a BRFK Felderítő Főosztály …