2021. április 21., szerdaMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Újabb 11 egyetem kerül alapítványi fenntartásba

Hirdetés

Újabb 11 egyetem kerül alapítványi fenntartásba

Szerdán 11 újabb magyar egyetem „modellváltásáról” benyújtottak be törvényjavaslatokat a parlamentben. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása szerint – ha elfogadják – ősztől már az egyetemisták mintegy 70 százaléka, több mint 180 ezer hallgató tanulhat alapítványi fenntartású egyetemeken – értesült a Népszava.

A kormányzat az egyetemek szervezeti, pénzügyi munkavállalói és oktatási, kutatási autonómiájának megerősítésével indokolja az átalakításokat. Az érintettek közül ezt többen vitatják, miután az egyetemeket fenntartó alapítványok kuratóriumait kormánypárti politikusokkal és kormányközeli gazdasági szereplőket töltötték fel.

Több egyetemi oktató jelezte: „infosztrájkba” kezdenek; a hagyományos tanterv helyett az egyetemi függetlenségről, a felsőoktatás egészét és saját intézményüket érintő változásokról beszélgetnek majd a hallgatókkal.

Az  Országgyűlés tavaszi ülésszakára a kormány 31 javaslatot terjesztett be, többségük a közvagyon átruházásáról szól. Ennek részeként öt alapítványt hoznának létre csaknem 600 milliós induló juttatással, részvények és állami ingatlanok átadásával. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/04/03/ujabb-11-egyetem-kerul-alapitvanyi-fenntartasba/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Schmidt Mária alapítványát is vagyonkezelővé minősítenék

Schmidt Mária alapítványát is vagyonkezelővé minősítenék

Vagyonkezelővé alakítanák át Schmidt Mária közalapítványát. Ez derül ki egy kedd éjjel benyújtott törvényjavaslatból, amelyet …