2020. szeptember 27., vasárnapMa Adalbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.27. Adalbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Új református templomot avattak Nyíregyházán

Új református templomot avattak Nyíregyházán

Keresztény kultúránkat változatlanul olyan erőforrásnak tartjuk, amely megtartja nemzetünket, alapja szabadságunknak és egyben megújulásunk forrása is – jelentette ki a pénzügyminiszter, amikor átadták és felszentelték az örökösföldi református templomot Nyíregyházán. Varga Mihály azt mondta: a kormány természetes szövetségesként tekint az egyházakra, amelyek jelentős szerepet vállalnak Magyarország szellemi és lelki megújulásában.

A pénzügyminiszter szerint a ma Európájában külön értéke van a keresztény hitnek, annak a gondolatnak, hogy az emberek és nemzetek szabadsága nem elválasztható, ahogy a keresztény hit és életforma szerepe sem vonható kétségbe a társadalom életében és jövőjében. Úgy fogalmazott: Európa országai a kereszténységnek köszönhetik, amit az elmúlt évszázadokban elértek, Magyarország kormányának ezért az a feladata, hogy politikájában megjelenítse és a nemzetközi fórumokon is képviselje ezeket az értékeket. Emlékeztetett, hogy a kormányzat támogatásával az elmúlt években több ezer egyházi, közösségi program valósulhatott meg.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/09/13/uj_reformatus_templomot_avattak_nyiregyhazan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Újra magyar polgármestere lehet a legnagyobb székelyföldi városnak

Újra magyar polgármestere lehet a legnagyobb székelyföldi városnak

Hogyan kell egy ilyen nagy várakozásokkal teli helyhatósági választást végigcsinálni? A stressz senkinek sem hiányzik …