2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Új járatot indít a Wizz Air a Balatonhoz

Hirdetés

Új járatot indít a Wizz Air a Balatonhoz

Jakab Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) marketing- és kommunikációs vezérigazgató-helyettese az első járat csütörtöki érkezése kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta: az MTÜ számára kiemelten fontos a német turistaforgalom erősítése a hévízi, balatoni régióban. Hogy az elmúlt időszakban mennyire fontos lett a térség, az is jelzi, hogy

Hévízen 2021-ben 174 ezer vendég 659 ezer éjszakát töltött.

Hirdetés

A járatindításnak is köszönhetően a következő időszakban ezek a számok még tovább javulhatnak, ugyanis már az első öt hónapban 78 ezer vendégéjszakát regisztráltak a fürdővárosban – tette hozzá.

Hévíz mint fontos úti cél

Jakab Zsófia elmondta: a Magyarországra érkező német turisták körében Budapest után Hévíz a második legfontosabb úti cél, a német turisták 46 százaléka érkezik ide. A remények szerint a németek részéről tovább erősödhet a magyarországi turizmus, az első dortmundi járattal újságírók is érkeztek Észak-Rajna–Vesztfáliából.

Az MTÜ alapfeladata az adatvezérelt ágazatirányítás révén a forgalom ösztönzése, a Balatont pedig mint az egyik leglátogatottabb térséget négy évszakos célponttá tenni – mondta az ügynökség kommunikációs vezérigazgatója.

Hozzátette: felértékelődtek az utóbbi időben a regionális repülőterek, ezért is kiemelt fontosságú forgalomélénkítő és bevételnövelő hatása miatt az új sármelléki járat.

Nagy lehetőség az új járat

Nagy Bálint, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára a térség országgyűlési képviselőjeként arról beszélt, hogy nagyon nagy lehetőség a Covid-járvány és a háborús helyzet ellenére egy menetrendi járat indítása. Elsősorban Hévíz, Zalakaros, a Balaton-part, illetve minden térségbeli turisztikai célpont számára fontos, hogy ezáltal is erősíteni lehet a minőségi turizmust.

Hozzátette, hogy a régióban élők közvetlenül vagy közvetve alapvetően a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/06/16/repulogep-jarat-wizzair-heviz-balaton-kozlekedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Eltűnt egy 17 éves lány Budapesten

Eltűnt egy 17 éves lány Budapesten

Azt írták, hogy Szilágyi Judit ismeretlen helyre távozott egy XV. kerületi gyermekotthonból. A fiatal lány körülbelül …