2022. október 2., vasárnapMa Petra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
2022.10.02. Petra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 421,00 Ft | USD: 428,00 Ft | CHF: 438,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Új intézkedéseket hozott a Belügyminisztérium az iskolákra vonatkozóan

Hirdetés

Új intézkedéseket hozott a Belügyminisztérium az iskolákra vonatkozóan

Az enyhített intézkedések értelmében már nem kell karanténba menniük az igazolt fertőzöttek tünetmentes kontaktjainak. Számukra öt napig tartó maszkviselést írnak elő, attól függetlenül, hogy kaptak-e oltást, vagy sem. Karanténba csak annak kell mennie, akinek pozitív a tesztje. Ebben az esetben pedig hét nap után térhet vissza az iskolába, ekkortól már gyógyultnak számít.

Ha a karantén negyedik napján már nincs láza, és a tesztje is negatív, akkor már az ötödik napon mehet iskolába a tanuló – közölte a Belügyminisztérium az iskolákkal.

Zalay Szabolcs, a pécsi Leöwey Klára gimnázium igazgatója szerint ez azért jó intézkedés, mert így nem kerülnek egész osztályok karanténba, és zavartalanul folyhat a tanítás.

Hirdetés

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az RTL-nek elmondta, hogy saját praxisában azt tapasztalja, szeptember óta nőtt a náthás tünetekkel küzdő gyerekek száma. Elmondása szerint ugyan naponta több koronavírusos is akad, de a többségük inkább csecsemőkorú.

Jelenleg 29 gyereket ápolnak kórházban koronavírus-fertőzéssel, az 5 és 17 év közötti korosztálynak a harmada kapott védőoltást.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/09/16/jarvanyugyi-intezkedesek-koronavirus-pandemia-covid-19/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Menczer Tamás: Magyarország egy olyan ország, amelynek ismét van futballja

“Sikeres a nemzeti csapatunk, láthatjuk a teltházas stadionokat és az ünneplő embereket, a fiatalok pedig …