2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ügyes húzással kerülte meg Karácsony Gergely a kormányt

Hirdetés

Ügyes húzással kerülte meg Karácsony Gergely a kormányt

A futball-Európa-bajnokság idején szurkolói villamost járat a BKV a 4-6-os vonalán, a magyar válogatott mérkőzéseinek napjain pedig a kijelző- és járműfeliratokon is közös szurkolásra buzdítanak.

A különleges Combino elindulásával egy időben forgalomba állt Budapesten az utolsó is abból a 26 új CAF villamosból, melyet még egy 2014-ben kötött szerződés opciós jogával élve rendelt meg a BKK az Európai Unió és a kormány 99 százalékos finanszírozásával. Emlékezetes, hogy forgalomba helyezésük 2019-ben egy évre leállt, amit tavaly némi rásegítés után végül sikerült kimozdítani a holtpontról.

A CAF-ügylet az elmúlt 35 év legnagyobb hazai villamosbeszerzése volt. Hosszas tendereztetés után a BKK vezetőjeként még Vitézy Dávid írta alá a szerződést a spanyol gyártóval, megrendelve első körben 47 szerelvényt, amely az 1-es, a 3-as és a budai fonódó vonalakra került. A kontraktust előrelátóan jelentős opcióval kötötték meg, így a fővárosnak és a BKK-nak további 77 villamos megrendelésére maradt lehetősége. Akkor ezt sokan kritizálták, pedig így még mindig a 2014-es árakon hívhatók le az új villamosok, ami nem kis szó, hisz a klímaváltozás miatt jelentősen élénkült a kereslet Európában a kötöttpályás járművek iránt.

Ilyen áron ma egyetlen új tenderen nem kapna ajánlatot a BKK 

Hirdetés

– mutat rá az időközben a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójává avanzsált Vitézy saját közösségi oldalán.A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/06/22/bkv-villamos-szurkoloi-caf-frankfurt-vgf/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Tihany felett felrobbant légkör, egy francia véletlenül a mennybe ment

Tihany felett felrobbant légkör, egy francia véletlenül a mennybe ment

Ez a vasárnap viharral kezdődött, és úgy tűnik, viharral is ér véget, a szombat éjjeli …