2022. január 17., hétfőMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ugyanúgy döntjük magunkba a koffeint karácsonykor is

Hirdetés

Ugyanúgy döntjük magunkba a koffeint karácsonykor is

A magyarok többsége ugyanannyit és ugyanúgy kávézik az ünnepek alatt, mint az év bármely másik napján, ugyanakkor a válaszadók 16 százaléka ebben az időszakban többet, míg 7 százalékuk kevesebbet fogyaszt belőle – derül ki a Costa Coffee és a GKI Digital közös, az év végi kávéfogyasztási szokásokat vizsgáló felméréséből.

Az eredmények alátámasztják a kávészakértőket, miszerint a magyarok kávézása a funkcionális, ébredést segítő fogyasztás felől egyre inkább az élménykávézás felé tolódik. Az elfogyasztott kávé mennyisége ugyanakkor a rendszeresen kávét fogyasztó válaszadóknál nem változik, 77 százalékuk azt mondta, hogy

nem tér el bevett kávéfogyasztási szokásaitól az ünnepek alatt.

Hirdetés

A karácsonyi menünek 10-ből 4 válaszadó esetében ugyanúgy része volt a kávé, mint minden hétköznapi étkezésnél. A válaszadók 10 százaléka még 24-én, a karácsonyi vacsora után is kínált a menühöz kávét. Szintén minden tizedik válaszadó kiemelt szerepet szán a kávénak, ők vagy kávékülönlegességekkel készülnek vagy a desszerthez illő kávét kínálnak ezekben a napokban a család és a vendégek számára.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/12/29/kavefogyasztas-szokasok-karacsony-unnepek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kis mennyiségű idegméreg van a kávéban – vélhetően rákkeltő is

Kis mennyiségű idegméreg van a kávéban – vélhetően rákkeltő is

Egy friss magyar kutatás az akrilamid jelenlétét mérte a kávéban. Mint kiderült, a kávéfajta típusa és …