2021. augusztus 2., hétfőMa Lehel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.08.02. Lehel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Ugyanazok döntötték be a traumatológiát, akik kilenc éve

Hirdetés

Ugyanazok döntötték be a traumatológiát, akik kilenc éve

Ahogy arról az Index is beszámolt: a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Traumatológiai osztályának dolgozói közül hét traumatológus szakorvos bontotta fel határozatlan idejű egészségügyi szolgálati jogviszonyát pénzügyi okokra hivatkozva. A felmondások következtében az osztályon akadozott, majd szinte meg is szűnt a tervezett, szakszerű betegellátás. 

A Szent Rafael Kórház vezetősége az Index megkeresésére pár nappal ezelőtt közleményben reagált és elismerte: a kórház traumatológiai osztályának orvosai egységesen jelezték, hogy nem értenek egyet a számukra kifizetett ügyeleti díjak mértékével. A vezetőség akkor azt kommunikálta, hogy a betegellátás érdekében az ügyeleti díjakat jelentősen megemelte, de a felmondás alatt álló traumatológusok ennek ellenére újabb követelésekkel álltak elő. A kórház megpróbált újra tárgyalóasztalhoz ülni az orvosokkal, ez azonban nem vezetett eredményre, mivel a kórház közleménye szerint az újabb követelések a szakmaiságot nélkülözik, teljesítésük jogszerűen nem lehetséges, valamint a társosztályokra indokolatlanul hárított volna át jelentős ügyeleti terheket.

A kórház a folyamatos betegellátás érdekében jelezte: komoly átszervezések szükségesek ahhoz,  hogy a sürgősségi betegellátás és a traumatológiai járóbeteg szakrendelés változatlanul működhessék. A betegeket addig is a kanizsai, a szombathelyi és a kaposvári kórház fogadja. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/07/12/nincs-uj-a-nap-alatt-ugyanazok-dontottek-be-a-traumatologiat-akik-kilenc-eve/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rusvai Miklós: Ismét kötelezővé tehetik a maszkviselést, ha nő a fertőzöttek száma

Rusvai Miklós: Ismét kötelezővé tehetik a maszkviselést, ha nő a fertőzöttek száma

Rusvai Miklós arra hívta fel a figyelmet, hogy a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja hét helyen is …